Κύπρος: Αυτοσυγκράτηση συστήνει ο Τζόνσον σχετικά με τις τουρκικές ενέργειες στην ΑΟΖ

Σάββατο, 03 Μαρτίου 2018 21:03
UPD:21:09
REUTERS/PETER NICHOLLS

«Ελπίζω να μπορέσουμε να επιτύχουμε μία συμφωνία φέτος, Θεού θέλοντος», ανέφερε ο επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας.

Αυτοσυγκράτηση για τις τουρκικές κινήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ συνέστησε ο υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον. Σε ερώτηση του Euronews, ο κ. Τζόνσον ανέφερε ότι αυτό που δείχνει η παρούσα κατάσταση είναι η ζωτική σημασία να υπάρξει συμφωνία στην Κύπρο.

«Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι η εν γένει πολιτική μας είναι υπέρ της αυτοσυγκράτησης σε τέτοιες ενέργειες. Αλλά αυτό που δείχνει είναι η ζωτική σημασία να υπάρξει συμφωνία στην Κύπρο και γιατί ήταν τόσο ντροπιαστικό που πέρσι στο Κραν Μοντανά δεν φτάσαμε σε αυτό. Σχεδόν φτάσαμε αλλά δεν το πετύχαμε. Πρέπει να έχουμε μία συμφωνία για την Κύπρο, διότι μεταξύ άλλων πραγμάτων αυτή η συμφωνία θα είναι και η λύση στο δύσκολο ερώτημα του πώς θα γίνει η διαχείριση των πηγών υδρογονανθράκων στο νησί».

»Ελπίζω να μπορέσουμε να επιτύχουμε μία συμφωνία φέτος, Θεού θέλοντος», ανέφερε ο επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή