Π. Καμμένος: Θα πολεμήσουμε μέχρι την τελευταία ρανίδα του αίματός μας

Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2018 00:49
UPD:00:54
A- A A+

Αυστηρό μήνυμα, προς όλες τις κατευθύνσεις, έστειλε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, ο οποίος παρέστη στην εκδήλωση για τα 70 χρόνια από την ίδρυση των Ειδικών Δυνάμεων.

«Κι αν ποτέ τολμήσουν αυτοί ή όποιοι άλλοι να πειράξουν πάλι την Ελλάδα μας, πέστε το από τώρα, βροντοφωνάξτε το παντού. Να το ξέρουν όλοι, εχθροί και φίλοι. Θα πολεμήσουμε. Θα πολεμήσουμε με πίστη και πείσμα και με φανατισμό. Θα πολεμήσουμε παντού στα βουνά και στους κάμπους, στις πόλεις, στα χωριά και στ’ ακρογιάλια. Και θα νικήσουμε.», ανέφερε ο κ. Καμμένος επαναλαμβάνοντας τα λόγια του Στρατηγού Καλλίνσκη, του Ιερολοχίτη αξιωματικού και ιδρυτή των Μονάδων Καταδρομών.

Κατά την ομιλία του ο Έλληνας υπουργός τόνισε, μεταξύ άλλων ότι «η αποψινή εκδήλωση εντάσσεται στην προσπάθεια για τη διατήρηση της μνήμης των καταδρομέων, που πολέμησαν και έπεσαν υπέρ βωμών και εστιών. Πολέμησαν, στους αγώνες του έθνους του περασμένου αιώνα, ξεκινώντας από τους Ιερολοχίτες της Μέσης Ανατολής και φτάνοντας στην ελληνική Κύπρο, που δεν δείλιασαν μπροστά στο θάνατο, τιμώντας "τοις κείνων ρήμασι"».

«Η παρουσία των Ειδικών Δυνάμεων τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό, αποδεικνύει την ετοιμότητά τους να εξαλείψουν οποιαδήποτε απειλή κατά της χώρας μας», ανέφερε ο κ. Καμμένος προσθέτοντας πως «αποτελεί μήνυμα προς όλους. Μήνυμα τόσο προς τους συμμάχους και τους εταίρους μας, όσο όμως και προς τους αντιπάλους. Μήνυμα αξιοπιστίας, σταθερότητας, αλλά κυρίως μήνυμα αποτροπής. Ειδικά σε αυτές τις μέρες δεν πρέπει και να είστε βέβαιοι δεν πρόκειται να φανούμε κατώτεροι των περιστάσεων».

«Είχαμε και έχουμε να αντιμετωπίσουμε την προκλητική στάση των γειτόνων μας, την πολιτική των αυξανόμενων αμφισβητήσεων και διεκδικήσεων της Τουρκίας», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας έστειλε και το μήνυμα «ότι η Ελλάδα είναι μία χώρα ειρηνική. Επιθυμούμε την ειρήνη και θα κάνουμε τα πάντα για την ειρήνη, αλλά δεν είμαστε διατεθειμένοι από τη στιγμή που θα απειληθεί η εθνική μας κυριαρχία και η εδαφική μας ακεραιότητα να υποχωρήσουμε ούτε ένα χιλιοστό».

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή