Peugeot: Γαλλική «μεταρρύθμιση»

Στη Γενεύη η επίσημη πρώτη εμφάνιση του νέου 508
Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2018 12:53

Από την έντυπη έκδοση

Του Γιάννη Κανουπάκη
jkan@naftemporiki.gr

Το νέο Peugeot 508, που θα παρουσιαστεί στην προσεχή διεθνή έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης, θα ξεκινήσει να πωλείται σε παγκόσμια κλίμακα από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Είναι αλήθεια ότι η γαλλική εταιρεία χρειαζόταν μια ριζική αλλαγή στη σειρά του μεγάλου σεντάν της. Επτά χρόνια μετά την πρώτη γενιά, η εικόνα μεταβάλλεται επί τα βελτίω, καθώς η δεύτερη δείχνει πολύ πιο σύγχρονη σε όλα, με περισσότερο συμπαγείς διαστάσεις, περιορισμένο ύψος, επιθετική σχεδίαση και στιβαρότητα στην κατασκευή. Κατασκευάζεται στις εγκαταστάσεις της Μυλούζης στη Γαλλία και οι κινητήρες του στα εργοστάσια του Τρεμερί και του Ντουβρίν, γεγονός που πιστοποιεί προδήλως την ολοκληρωτική «made in France» καταγωγή του. Το ύψος του αυτοκινήτου μειώθηκε -δεν ξεπερνά πλέον το 1,40 μ.- και οι αεροδυναμικές γραμμές του παραπέμπουν πλέον ξεκάθαρα σε αμάξωμα κουπέ.

Το εμπρός μέρος είναι εντυπωσιακό και αντανακλά δυναμισμό. Τα κάθετα τοποθετημένα φώτα ημέρας LED προσδίδουν στο αυτοκίνητο μία ιδιαίτερη και μοναδική φωτεινή υπογραφή. Το καπό έχει χαμηλώσει όσο το δυνατόν περισσότερο. Χαρακτηριστικό στοιχείο στο πλάι αποτελούν οι μεγάλες γυάλινες επιφάνειες που κατεβαίνουν χαμηλά στις πόρτες και τα παράθυρα χωρίς πλαίσιο. Στην πίσω πλευρά ξεχωρίζει το γυαλιστερό μαύρο οριζόντιο τμήμα ανάμεσα στα πίσω φώτα, που αποτελεί πλέον το χαρακτηριστικό γνώρισμα των τελευταίων μοντέλων της μάρκας. Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να δοθεί στα τρισδιάστατης αισθητικής Full LED πίσω φώτα.

Η πίσω πόρτα του 508 εξασφαλίζει άνετη πρόσβαση σε έναν χώρο αποσκευών συνολικής χωρητικότητας 487 λίτρων. Στο εσωτερικό συναντάς έναν καινούργιο, μοντέρνο διάκοσμο. Η προσοχή εστιάζεται άμεσα στον πίνακα οργάνων, ο οποίος δεσπόζει στη νέα έκδοση του γνωστού, πλέον, Peugeot i-Cockpit. Με πληθώρα δυνατοτήτων προσωπικής διαμόρφωσης (έξι διαφορετικές επιλογές απεικόνισης), η μονάδα Head Up Display τοποθετείται πάνω από το τιμόνι και παρουσιάζει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες οδήγησης μπροστά στο οπτικό πεδίο του οδηγού, χωρίς εκείνος να χρειάζεται να πάρει το βλέμμα του από τον δρόμο (στα χαρακτηριστικά του περιλαμβάνεται και η νέα λειτουργία νυχτερινής όρασης/night vision).

Το νέο 508 διαθέτει ευρεία γκάμα συστημάτων υποβοήθησης οδήγησης τελευταίας γενιάς, που πληρούν τις πρόσφατες αυστηρότατες προδιαγραφές του οργανισμού EuroNCAP. Το νέο μοντέλο διατίθεται με δύο νέες εκδόσεις του κινητήρα βενζίνης 1.6 PureTech: 1.6 PureTech 180 S&S EAT8, 1.6 PureTech 225 S&S EAT8 (μόνο στο επίπεδο εξοπλισμού της έκδοσης GT), καθώς και τέσσερις εκδόσεις των κινητήρων ντίζελ 1.5 και 2.0 BlueHDi.  

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή