Ερντογάν: Να εξεταστεί η ποινικοποίηση της μοιχείας

Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου 2018 21:21
UPD:21:23
REUTERS/UMIT BEKTAS

Να εξεταστεί η πιθανότητα ποινικοποίησης της μοιχείας στην Τουρκία πρότεινε ο πρόεδρος της χώρας Ταγίπ Ερντογάν την Τρίτη, επανερχόμενος σε ένα ζήτημα που είχε εξοργίσει πολλούς Τούρκους, υποστηρικτές του λαϊκού κράτους, αλλά προκάλεσε και την ανησυχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης όταν τέθηκε για πρώτη φορά, πριν από σχεδόν μια δεκαετία.

Το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) του Ερντογάν έθεσε το θέμα το 2004, δύο χρόνια αφότου ανήλθε στην εξουσία, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης αναθεώρησης του ποινικού κώδικα.

Όμως η πρόταση συνάντησε τη σθεναρή αντίσταση της λαϊκής αντιπολίτευσης, ενώ Ευρωπαίοι αξιωματούχοι προειδοποιούσαν τότε ότι θα υπονόμευε τις προσπάθειες της Τουρκίας να ενταχθεί στην Ε.Ε.

«Πιστεύω ότι θα ήταν πολύ, πολύ επίκαιρο να συζητήσουμε ξανά το θέμα της μοιχείας, καθώς η κοινωνία μας βρίσκεται σε διαφορετική θέση σε ό,τι αφορά τις ηθικές αξίες» είπε ο κ. Ερντογάν σε δημοσιογράφους στην Άγκυρα.

«Πρόκειται για πολύ παλιό ζήτημα. Θα έπρεπε να συζητηθεί. Περιλαμβανόταν ήδη στις προτάσεις μας το 2004. Εκείνη την εποχή κάναμε ένα βήμα σύμφωνο με τα αιτήματα της Ε.Ε., αλλά κάναμε λάθος», πρόσθεσε ο Τούρκος πρόεδρος.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή