Βουδαπέστη: Δεν έδωσε λύση το δημοψήφισμα στο ζήτημα του ωραρίου των νυχτερινών μαγαζιών

Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου 2018 22:46
euronews

Μη έγκυρο κρίθηκε το δημοψήφισμα για το αν θα κλείνουν τα μεσάνυχτα τα νυχτερινά μαγαζιά στην έβδομη περιφέρεια της Βουδαπέστης, γνωστή και ως Elizabeth Town, λόγω της ιδιαίτερα χαμηλής προσέλευσης των πολιτών στις κάλπες.

Μόλις το 15,89% των 43.520 εγγεγραμμένων ψηφοφόρων της περιφέρειας (6.918 πολίτες, στην πλειονότητά τους μεγαλύτερης ηλικίας) επέλεξαν να ψηφίσουν στο τοπικό αυτό δημοψήφισμα, το οποίο διενεργήθηκε μετά από τα παράπονα κατοίκων για τον θόρυβο και τα σκουπίδια.

Από εκείνους που προσήλθαν στις κάλπες, 4.572 κάτοικοι τάχθηκαν υπέρ του κλεισίματος των νυχτερινών μαγαζιών τα μεσάνυχτα, ενώ 2.316 καταψήφισαν τη συγκεκριμένη πρόταση και 30 ψηφοδέλτια ήταν άκυρα, σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο.

Η δημοτική αρχή έκρινε τελικώς μη έγκυρη τη διαδικασία λόγω της χαμηλής προσέλευσης, εξετάζοντας πλέον το ενδεχόμενο να βρεθεί κάποια εναλλακτική, συμβιβαστική λύση.

Η κοινή γνώμη εμφανιζόταν διχασμένη για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, καθώς ορισμένοι, κυρίως επιχειρηματίες στην περιοχή, υποστήριζαν πως τα κονδύλια που χρησιμοποιήθηκαν, θα μπορούσαν να διατεθούν για να ενισχυθούν η αστυνόμευση και τα συνεργεία καθαρισμού. Παράλληλα, ανέφεραν πως είναι πολύ νωρίς να κλείνουν τα μαγαζιά τα μεσάνυχτα.

Στον αντίποδα, ορισμένοι κάτοικοι εκφράζουν φόβους για αλλοίωση του χαρακτήρα της περιοχής, από την προσέλευση κυρίως τουριστών οι οποίοι ενδιαφέρονται να καταναλώσουν αλκοόλ, αντί να επισκεφθούν τα μνημεία της πόλης.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή