Γ. Κουτρουμάνης: Η κυβέρνηση διασύρει και σπιλώνει τους πολιτικούς της αντιπάλους

Στην υπόθεση Novartis
Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου 2018 08:35
UPD:08:36
EUROKINISSI/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Ο πρώην υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης.

Δύο εικοσιτετράωρα πριν από τη συζήτηση στη Βουλή της πρότασης των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση Novartis, o πρώην υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργος Κουτρουμάνης, του οποίου το όνομα αναφέρεται στη δικογραφία, δηλώνει ότι θεωρεί «γελοία ιστορία» όσα καταλογίζονται στον ίδιο από «προστατευόμενο» μάρτυρα.

Σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο, ο κ. Κουτρουμάνης αναφέρει ότι δεν δέχτηκε ποτέ να πάρει ούτε ένα ευρώ και από κανέναν, ενώ υποστηρίζει ότι πρόκειται για μεθόδευση της κυβέρνησης για να πλήξει τους πολιτικούς της αντιπάλους. «Είναι άλλο πράγμα ερευνάται ένα σκάνδαλο, και άλλο να χρησιμοποιεί μια κυβέρνηση το σκάνδαλο για να πλήξει τους πολιτικούς της αντιπάλους, όπως συμβαίνει σήμερα», επισημαίνει.

Ο πρώην υπουργός Εργασίας τονίζει ότι δεν είχε καμία αρμοδιότητα για το θέμα της τιμολόγησης των φαρμάκων και χαρακτηρίζει πρωτοφανείς τις δηλώσεις του κ. Κοτζιά ότι οι εμπλεκόμενοι στη δικογραφία «ας αποδείξουν ότι είναι αθώοι».

Ο Γιώργος Κουτρουμάνης θεωρεί ότι έχει σπιλωθεί και δεν αποδέχεται τη διαπίστωση ότι έχουν παραγραφεί οι κατηγορίες που του αποδίδονται, ενώ αφήνει ανοικτό να στραφεί νομικά κατά των ηθικών και φυσικών αυτουργών.

«Η μεθόδευση είναι προφανής και μόνο από το γεγονός ότι διαρρέουν τα 10 ονόματα των πολιτικών προσώπων, δύο πρώην πρωθυπουργών και οκτώ πρώην υπουργών και αμέσως μετά κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης μιλούν «για το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους» προκειμένου να το συνδέσουν απόλυτα με τα πολιτικά πρόσωπα. Και έχουμε και δηλώσεις πρωτοφανείς και σε πλήρη αντίθεση με τον ευρωπαϊκό νομικό πολιτισμό που λένε ότι "ας αποδείξουν ότι είναι αθώοι".

»Σε ό,τι με αφορά απάντησα ήδη. Πρόκειται για μυθεύματα. Όμως και για τα άλλα πολιτικά πρόσωπα θεωρώ ότι οι μαρτυρίες είναι εντελώς αβάσιμες. Με το "έμαθα" , "άκουσα", "μου είπαν", "υποθέτω" δεν μπορεί να στοιχειοθετηθεί κατηγορία, τουλάχιστον με βάση τα όσα μέχρι σήμερα γνωρίζουμε», καταλήγει ο κ. Κουτρουμάνης.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή