Γκάμπριελ προς Κόσοβο: Οριοθέτηση συνόρων με Μαυροβούνιο ώστε να καταργηθεί η βίζα

Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου 2018 14:19
UPD:14:20
REUTERS/VALENTYN OGIRENKO
A- A A+

Να επικυρώσει τη συμφωνία οριοθέτησης των συνόρων με το Μαυροβούνιο κάλεσε τη Βουλή του Κοσόβου ο απερχόμενος αντικαγκελάριος και υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ο οποίος βρίσκεται στην Πρίστινα, όπου συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό του Κοσόβου Ράμους Χαραντινάι.

«Η οριοθέτηση των συνόρων με το Μαυροβούνιο πρέπει να συμβεί το συντομότερο δυνατόν για να καταργηθεί το καθεστώς βίζας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και να μπορούν να ταξιδεύουν ελεύθερα οι πολίτες του Κοσόβου στη ζώνη Σένγκεν», επισήμανε ο κ. Γκάμπριελ, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον πρωθυπουργό του Κοσόβου. Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι διαπίστωσε ότι υπάρχει η πολιτική βούληση για να λυθεί το ζήτημα, αρκεί να εκδηλωθεί και στο κοινοβούλιο.

EURONEWS

Ο κ. Γκάμπριελ συνεχάρη τους πολίτες του Κοσόβου για την επέτειο των 10 ετών από την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας (σ.σ. 17 Φεβρουαρίου 2008) της επαρχίας από τη Σερβία και δήλωσε ότι η Γερμανία θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό του Κοσόβου.

«Η Γερμανία αναγνώρισε την ανεξαρτησία του Κοσόβου και το Κόσοβο θα πρέπει να είναι υπερήφανο για τα επιτεύγματά του. Οι προκλήσεις εξακολουθούν να είναι μεγάλες, αλλά η Γερμανία θα συνεχίσει να είναι σταθερός εταίρος σας», διεμήνυσε ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας στους πολίτες του Κοσόβου.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή