Κουρτς: Ο Στράχε είναι εντός αυστριακής κυβερνητικής γραμμής για το Κόσοβο

Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου 2018 19:24
UPD:19:30
REUTERS/LEONHARD FOEGER

Τις εντυπώσεις που προκάλεσαν οι δηλώσεις του εταίρου του στην κυβέρνηση, του αντικαγκελάριου και αρχηγού του συγκυβερνώντος ακροδεξιού Κόμματος Ελευθερίας Αυστρίας Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε, ότι «το Κόσοβο είναι αναμφισβήτητα τμήμα της Σερβίας», προσπάθησε να διασκεδάσει ο καγκελάριος και αρχηγός του συντηρητικού Αυστριακού Λαϊκού Κόμματος Σεμπάστιαν Κουρτς.

«Ο αντικαγκελάριος έχει στο μεταξύ αποσαφηνίσει ποια είναι η αυστριακή γραμμή και ότι ο ίδιος την εκπροσωπεί κατά 100%», τόνισε ο Σεμπάστιαν Κουρτς, κατά τη σημερινή τους, τακτική, εβδομαδιαία από κοινού συνέντευξη Τύπου στη Βιέννη, επισημαίνοντας ότι «η Αυστρία έχει αναγνωρίσει το Κόσοβο και σε αυτό δεν αλλάζει τίποτε».

«Είμαι φίλος και υποστηρικτής των Δυτικών Βαλκανίων και η Αυστρία καταβάλει προσπάθειες για να συμβάλει στην εξομάλυνση της σχέσης ανάμεσα στο Βελιγράδι και στην Πρίστινα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αυστριακός καγκελάριος.

Υπενθυμίζεται ότι σε συνέντευξή του στη σερβική εφημερίδα Politika, την περασμένη Κυριακή, ο κ. Στράχε - ο οποίος την επόμενη ημέρα πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στο Βελιγράδι - είχε διατυπώσει την θέση ότι «το Κόσοβο είναι αναμφισβήτητα τμήμα της Σερβίας», γεγονός που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις ακόμη και στο ίδιο το Λαϊκό Κόμμα του καγκελάριου Κουρτς.

Δημοφιλή