Βοσνία-Ερζεγοβίνη: Ο πρόεδρος της Σερβικής Δημοκρατίας περιέκοψε τον μισθό του αντιπροέδρου του

Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου 2018 17:58
UPD:18:10
SHUTTERSTOCK

Ο πρόεδρος της «Σερβικής Δημοκρατίας», της μίας εκ των δύο οντοτήτων που συγκροτούν τη Βοσνία - Ερζεγοβίνη, Μίλοραντ Ντόντικ, Σερβοβόσνιος, ανακοίνωσε ότι θα περικόψει τον μισθό του Βόσνιου Μουσουλμάνου αντιπροέδρου του, Ραμίζ Σάλκιτς, κατά 20%, ως «ποινή» για δηλώσεις που έκανε ο δεύτερος και οι οποίες, σύμφωνα με τον κ. Ντόντικ, «τραυματίζουν τη φήμη της Σερβικής Δημοκρατίας».

Ο κ. Σάλκιτς εξέφρασε ανησυχία για τον όγκο του οπλισμού που συγκεντρώνει η αστυνομία της Σερβικής Δημοκρατίας, η οποία πρόσφατα αγόρασε άλλα 2.500 τυφέκια.

Ο Μ. Ντόντικ είναι γνωστός για τις σερβικές εθνικιστικές θέσεις του, την προσπάθειά του να μην υποτάσσεται στο κεντρικό κράτος της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης και στους θεσμούς του, ειδικά στη Δικαιοσύνη, καθώς και για τη στενή προσήλωσή του στη Ρωσία του Βλάντιμιρ Πούτιν.

Ο Ρ. Σάλκιτς εξέφρασε τον φόβο ότι ο Μ. Ντόντικ ετοιμάζει «ένοπλα σώματα, διαφορετικών μεγεθών και τύπων», ενώ ο τελευταίος αρνήθηκε κάτι τέτοιο και δήλωσε ότι απλώς εξυπηρετεί τις ανάγκες της αστυνομίας της Σερβικής Δημοκρατίας, πράγμα που θα κάνει και στο μέλλον.

naftemporiki.gr

Δημοφιλή