Γ. Κουμουτσάκος: Η επίσκεψη Ερντογάν δηλητηρίασε τις ελληνοτουρκικές σχέσεις

Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου 2018 10:48
UPD:10:51
SOOC/Alexandros Michailidis

Την άποψη της Ν. Δ. ότι η ένταση στο Αιγαίο θα συνεχιστεί, και μπορεί και να κλιμακωθεί εξέφρασε ο τομεάρχης Εξωτερικών του κόμματος Γιώργος Κουμουτσάκος, επικρίνοντας παράλληλα την κυβέρνηση για το γεγονός ότι  βιάστηκε να πανηγυρίσει για την επίσκεψη Ερντογάν, η οποία όχι μόνο δεν ήταν επιτυχημένη, αντίθετα «δηλητηρίασε τις ελληνοτουρκικές σχέσεις».

Όσον αφορά την κλιμάκωση της έντασης, ο κ. Κουμουτσάκος με δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ την αποδίδει και στο γεγονός ότι η Άγκυρα με Navtex που εξέδωσε δεσμεύει τη θαλάσσια περιοχή γύρω από το Καστελλόριζο με σκοπό τη διενέργεια άσκησης την προσεχή Πέμπτη από τουρκικές δυνάμεις.

Ο κ. Κουμουτσάκος αναφέρθηκε και στην απόφαση της Ν.Δ. να ζητήσει τη σύγκληση κεκλεισμένων των θυρών της επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής. «Αυτό θα περιμέναμε να το έχει κάνει ήδη η κυβέρνηση. Πρέπει να ενημερωθούμε για να μην υπάρχουν παρανοήσεις», τόνισε.

Επίσης επισήμανε την απόφαση της Ν.Δ. να μεταθέσει για αργότερα, όταν θα κοπάσει η ένταση με την Τουρκία, την πρόταση για εξεταστική επιτροπή για τον Πάνο Καμμένο για την υπόθεση της Σαουδικής Αραβίας.

Τέλος ανακοίνωσε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συμμετάσχει από την Παρασκευή μέχρι την Κυριακή στη διάσκεψη του Μονάχου για την εξωτερική πολιτική και τη διεθνή ασφάλεια, όπου θα θέσει το θέμα στους συνομιλητές του.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή