Στ. Κοντονής: Πρέπει να καταργηθεί το πλαίσιο του νόμου περί ευθύνης υπουργών

«Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τα ονόματα των προστατευόμενων μαρτύρων»
Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2018 00:39
UPD:02:42
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Κατηγορηματικός ότι κανείς «όσο ψηλά και αν βρίσκεται» δεν μπορεί να γνωρίζει τα ονόματα των προστατευόμενων μαρτύρων στην υπόθεση της Novartis, εμφανίστηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, ενώ ανέφερε ότι πρέπει να καταργηθεί το πλαίσιο του νόμου περί ευθύνης υπουργών, εντός των ορίων της αναθεώρησης του Συντάγματος.

Μιλώντας στην ΕΡΤ το βράδυ της Δευτέρας, σημείωσε ότι μόνο η εισαγγελέας που εξέδωσε τη διάταξη και ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου που εποπτεύει τη διαδικασία, μπορούν να γνωρίζουν ποιοι είναι οι προστατευόμενοι μάρτυρες.

Είπε επίσης ότι δεν είναι η κυβέρνηση εκείνη που διεξάγει την έρευνα, ούτε και εκείνη η οποία θα καταλήξει στα πρόσωπα που εμπλέκονται.

«Δεν πρόκειται για πολιτική εκμετάλλευση. Δεν είναι στο αξιακό μας σύστημα να βάλουμε κατά πολιτικών αντιπάλων με αυτόν τον τρόπο», τόνισε και επέμεινε πως η κυβέρνηση αντιμετωπίζει την υπόθεση με θεσμικό τρόπο.

Έκανε εξάλλου λόγο για «απόλυτη παράνοια, χωρίς καμία λογική βάση», αναφερόμενος στις αιτιάσεις για καθοδήγηση της Δικαιοσύνης από την κυβέρνηση.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε πως το Δημόσιο θα διεκδικήσει δικαστικά την αποκατάσταση της ζημίας που υπέστη από τη Novartis.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Δημοφιλή