Πέθανε ο συνθέτης Γιόχαν Γιοχάνσον

Σάββατο, 10 Φεβρουαρίου 2018 20:37
UPD:11/02/2018 01:35

Ο Ισλανδός συνθέτης Γιόχαν Γιοχάνσον (Jóhann Jóhannsson), ο οποίος είχε υπογράψει ορισμένα από τα ωραιότερα σάουντρακ πρόσφατων δημιουργιών («The Theory of Everything», «Prisoners», «Sicario»,  «Arrival»), πέθανε στο Βερολίνο, σε ηλικία 48 ετών.

Το θάνατό του, από άγνωστα μέχρι στιγμής αίτια, επιβεβαίωσε ο μάνατζέρ του, Tim Husom. «Με απέραντη θλίψη επιβεβαιώνουμε το θάνατο του αγαπημένου μας φίλου, Γιόχαν. Χάσαμε έναν από τους πιο ταλαντούχους και ευφυέστερους ανθρώπους που είχαμε την τιμή να γνωρίζουμε και να δουλεύουμε μαζί. Ας είναι η μουσική του έμπνευση για εμάς», έγραψαν οι διαχειριστές της σελίδας του στο Facebook.

O Γιοχάνσον είχε προταθεί για Όσκαρ Καλύτερης Μουσικής και για την ταινία «The Theory of Everything» (Θεωρία των Πάντων), για την οποία είχε αποσπάσει Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Μουσικής, και για το «Sicario». Η τελευταία του δουλειά στη μεγάλη οθόνη, πριν τον αιφνίδιο θάνατό του, ήταν η μουσική επένδυση της ταινίας «Mother!», του Ντάρεν Αρονόφσκι (χρησιμοποιήθηκε μόνο ένα μέρος της).

Προτεινόμενα για εσάς

Βρείτε τι παίζει κοντά σας

Βρείτε στο χάρτη τα πλησιέστερα σημεία (σινεμά, θέατρα, εστιατόρια και νυχτερινά κέντρα) που σας ενδιαφέρουν.

Δημοφιλή