Π. Ρήγας: Εξετάζουμε τρόπο αποζημίωσης από τη Novartis

Σάββατο, 10 Φεβρουαρίου 2018 13:13
UPD:15:12
PHASMA/ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Όλα τα νομικά ζητήματα που αφορούν το σκάνδαλο Novartis θα διερευνηθούν από την Προανακριτική επιτροπή της Βουλής, ενώ η κυβέρνηση ήδη σκέφτεται με ποιο τρόπο θα απαιτήσει να αποζημιωθεί ο ελληνικός λαός για το πλήγμα που δέχθηκε, επισημαίνει ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Ρήγας.

Ο κ. Ρήγας δήλωσε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ότι «η διερεύνηση της υπόθεσης Novartis θα συμβάλλει στην ανύψωση του πολιτικού συστήματος», καθώς και ότι «υπάρχουν μίζες και όπου υπάρχουν ευθύνες θα αποδοθούν», προσθέτοντας πως «πρέπει να υπάρξει πλήρης διερεύνηση και να αισθανθούν οι πολίτες ότι υπάρχει ισονομία».

Απαντώντας στα πυρά της αντιπολίτευσης για τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης, ο Π. Ρήγας υπενθύμισε πως τα προηγούμενα χρόνια δικογραφίες κρύβονταν σε συρτάρια υπουργείων και πως είναι προς τιμήν της σημερινής κυβέρνησης το ότι έστειλε την υπόθεση απευθείας στη Βουλή. Η ένταση, σημείωσε, είναι κατανοητή, αλλά η επίθεση στο νομικό σύστημα της χώρας και το διεθνές νομικό δίκαιο δεν είναι αποδεκτή.

«Το σκάνδαλο της Novartis για τις μίζες που έδινε ώστε να εξυπηρετούνται τα συμφέροντά της διερευνάται ήδη σε 29 χώρες», υποστήριξε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας από την ελληνική κοινωνία και το πολιτικό σύστημα να δείξουν εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη.

Δημοφιλή