Δ. Κρεμαστινός για Novartis: Να ζητηθούν από το FBI περισσότερα στοιχεία

Παρασκευή, 09 Φεβρουαρίου 2018 12:11
UPD:12:28
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Την εκτίμησή του ότι η εξεταστική ή προανακριτική επιτροπή είναι αναγκαία «για να τελειώσει αυτή η ιστορία», με την αναζήτηση περισσότερων στοιχείων για την υπόθεση Novartis εκφράζει ο αντιπρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Κρεμαστινός, σημειώνοντας ότι μέχρι στιγμής αυτά που έχουν γίνει γνωστά δεν μπορούν να στοιχειοθετήσουν σε δικαστικό επίπεδο αποδείξεις.

Συγκεκριμένα ο κ. Κρεμαστινός μιλώντας στο «Πρακτορείο FM», ανέφερε: «Το να λέει κάποιος π.χ. εγώ ξέρω ότι κάποιος διακίνησε λεφτά και τα πήγε εκεί και υπολογίζω ότι είναι τόσα, αυτό είναι απολύτως τίποτε. Πρέπει να πεις ότι ο τάδε ήταν που τα έδωσε στον τάδε και ο τάδε να ψαχτεί, να δούμε αν τα κράτησε αυτός ή τα προχώρησε παραπέρα. Αυτή είναι η ιστορία».

Στο ερώτημα αν του προκάλεσε έκπληξη η υπόθεση, ο ίδιος απάντησε αρνητικά καθώς, όπως σημείωσε, γνωρίζει πώς κινούνται οι πολυεθνικές εταιρείες στον χώρο του φαρμάκου. «Το θέμα είναι ο εντοπισμός των ευθυνών και των προσώπων» είπε και εκτίμησε πως «όταν αποδεικνύεται ότι έχουν δοθεί εκατομμύρια σε ανθρώπους, προκειμένου για τον "άλφα" ή τον "ωμέγα" λόγο να ευνοήσουν τη διακίνηση προϊόντων φαρμακευτικών, είναι σκάνδαλο. Το θέμα είναι πού κατέληξαν τα λεφτά τελικά».

«Έπρεπε να κρατηθούν χαμηλοί τόνοι και να ζητηθούν από το FBI περισσότερα στοιχεία, δηλαδή είτε μαγνητοταινίες, είτε φωτογραφίες, είτε καταθέσεις κάπου, είτε οτιδήποτε, ή off shore εταιρείες, δηλαδή αυτά το FBI πρέπει να τα έχει βρει ή να τα ξέρει. Αυτά πρέπει να δοθούν στη δημοσιότητα γιατί, μέχρι τώρα, τέτοια πράγματα δεν υπάρχουν στη δημοσιότητα και οι δικαστές, όταν φτάσει προς τα δικαστήρια, αυτό θα ζητήσουν» πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος της Βουλής.

Δημοφιλή