Βγαίνει με διήμερη άδεια από τις φυλακές Κορυδαλλού ο Δ. Κουφοντίνας

Παρασκευή, 09 Φεβρουαρίου 2018 07:31
UPD:07:33
INTIME NEWS/ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στις 9 το πρωί αναμένεται να βγει από τις φυλακές Κορυδαλλού, με διήμερη άδεια, ο καταδικασθείς για την εγκληματική δράση της τρομοκρατικής οργάνωσης «17Ν», Δημήτρης Κουφοντίνας.

Πριν από δύο μήνες ο Δημήτρης Κουφοντίνας είχε λάβει επίσης διήμερη άδεια από τις φυλακές, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων.

Όπως και την προηγούμενη φορά, η απόφαση του Συμβουλίου στο οποίο μετέχουν ο εισαγγελέας των φυλακών, ο διευθυντής και η αρχαιότερη κοινωνική λειτουργός, ήταν ομόφωνη. 

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας θα επιστρέψει στη φυλακή την Κυριακή στις 9 το πρωί. Οι περιοριστικοί όροι που του έχουν επιβληθεί είναι η διαμονή στο σπίτι του στο Βαρνάβα, η μη απομάκρυνσή του από τον Δήμο και η παρουσία του στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του δύο φορές την ημέρα. 

Την ανησυχία τους για τη νέα άδεια που χορηγήθηκε στον Δ. Κουφοντίνα εξέφρασαν οι Ηνωμένες Πολιτείες, μέσω της εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Χέδερ Νάουερτ.

Συγκεκριμένα, κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων, η εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών καταδίκασε «την απελευθέρωση του Δημήτρη Κουφοντίνα, ενός καταδικασμένου τρομοκράτη υπεύθυνου για τη δολοφονία 11 πολιτών». «Είναι θεμελιώδης πεποίθησή μας ότι οι καταδικασμένοι τρομοκράτες δεν αξίζουν άδεια από την φυλακή», πρόσθεσε η κ. Νάουερτ.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή