Το «Ελεύθερο ζευγάρι» παρατείνει τις παραστάσεις του

Στο θέατρο Μπέλλος, έως και την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου
Σάββατο, 10 Φεβρουαρίου 2018 09:05

Σε ένα σκηνοθετικά ανατρεπτικό ανέβασμα από τον Αλέξανδρο Λιακόπουλο, με πολλές καινοτομίες, συμμετοχή θεατών και μουσικές παρεμβάσεις, η τρελή κωμωδία του Ντάριο Φο και της Φράνκα Ράμε, «Το ελεύθερο ζευγάρι», που παρουσιάζεται σε ελεύθερη διασκευή του Γιώργη Κοντοπόδη, στο θέατρο Μπέλλος (Κέκροπος 1 - Πλάκα), παρατείνει τις παραστάσεις της έως και την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου.

Εκείνη… εκείνος… ο γάμος τους… οι απιστίες του… ο εραστής της… οι συνεχείς απόπειρες αυτοκτονίας… η ζήλια τους… η αγάπη τους… και μια εξομολόγηση στους θεατές, στην οποία θα μοιραστούν αμφίδρομα τα συζυγικά τους προβλήματα. Μια θεότρελη κωμωδία με πολύ γέλιο, απρόοπτη εξέλιξη, αλλά και συγκινήσεις καθημερινής ζωής.

Αντικομφορμισμός και δυνατή σάτιρα

Γεννημένος το 1926, στο Σαν Τζιάνκο, κοντά στο Βαρέζε της Ιταλίας, ο Ντάριο Φο ήταν θεατρικός συγγραφέας, ευθυμογράφος, ηθοποιός, θεατρικός σκηνοθέτης, συνθέτης και σκηνογράφος. Σπούδασε αρχιτεκτονική, την οποία, όμως, εγκατέλειψε, για να ασχοληθεί με το θέατρο, αρχικά ως σκηνογράφος και ύστερα ως ηθοποιός, συγγραφέας και σκηνοθέτης. Ο ίδιος ερμήνευσε αρκετά από τα έργα του, ενώ έγραψε πολλά για την Ιταλική Ραδιοφωνία και τον κινηματογράφο.

MITSI

Τα έργα του χαρακτηρίζονται από τον αντικομφορμισμό και τη δυνατή σάτιρα απέναντι στην κυρίαρχη πολιτική, την Εκκλησία και την ηθική. Το 1997, τιμήθηκε με το βραβείο Νόμπελ λογοτεχνίας. Έφυγε από τη ζωή το 2016. Τα έργα του έχουν μεταφραστεί και έχουν ανεβεί σε θέατρα όλου του κόσμου. Η ηθοποιός του θεάτρου, θεατρική συγγραφέας και πολιτική ακτιβίστρια Φράνκα Ράμε ήταν σύζυγός του.

Ταυτότητα παράστασης

Απόδοση - διασκευή: Γιώργης Κοντοπόδης, σκηνοθεσία - μουσική επένδυση: Αλέξανδρος Λιακόπουλος. Παίζουν (με αλφαβητική σειρά): Γιώργης Κοντοπόδης και Νίτσα Μαμουζέλου.

Πληροφορίες

Θέατρο Μπέλλος: Κέκροπος 1 - Πλάκα, τηλ.: 210 3229889. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο: 21:30, Κυριακή: 18:30. Διάρκεια παράστασης: 95 λεπτά. Τιμές εισιτηρίων: κανονικό: 15 ευρώ, φοιτητικό και ανέργων: 10 ευρώ, ατέλειες: 5 ευρώ.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Βρείτε τι παίζει κοντά σας

Βρείτε στο χάρτη τα πλησιέστερα σημεία (σινεμά, θέατρα, εστιατόρια και νυχτερινά κέντρα) που σας ενδιαφέρουν.

Δημοφιλή