«Θέλω να πάρω τα βουνά…» προς αναζήτηση του ρετρό

Ο Αργύρης Μπακιρτζής και η παρέα του στο Half Note, από 2 έως 5 Φεβρουαρίου
Παρασκευή, 02 Φεβρουαρίου 2018 10:10

«Θέλω να πάρω τα βουνά…» μας λένε μουσικά ο Αργύρης Μπακιρτζής και η συντροφιά του, οι οποίοι, με βασικό άξονα τα ελαφρά τραγούδια και την ατμόσφαιρα του Μεσοπολέμου και όχι μόνο, αναζητούν το ρετρό, στη σκηνή του Half Note Jazz Club (Τριβωνιανού 17 - Μετς), από την Παρασκευή 2 έως και τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου.

Ο Αργύρης Μπακιρτζής (τραγούδι) και η Εύη Μάζη (φλάουτο, πιάνο, τραγούδι), με τους Κώστα Βόμβολο (ακορντεόν, πιάνο), τον Μιχάλη Σιγανίδη (κοντραμπάσο) και τον συνεργάτη τους, Γιάννη Βρυζάκη, και τη 10μελή χορωδία «Chorus Vivendi» που ο ίδιος διευθύνει, συμπράττουν σε αυτή την απρόσμενη συνάντηση.

Σημείο εκκίνησής τους είναι γνωστά, αλλά και άγνωστα αστικά και λαϊκά τραγούδια της περιόδου του Μεσοπολέμου, όμως το πρόγραμμα ανοίγεται συνειρμικά σε διάφορα μουσικά ιδιώματα και είδη, κατά την προσφιλή συνήθεια των συντελεστών, από τις χαρακτηριστικές παραστάσεις τους με τους Χειμερινούς Κολυμβητές. Με τη γνωστή τους αμεσότητα, το χιούμορ και τις σύντομες πικάντικες ιστορίες, δίνουν μία εντελώς διαφορετική θεώρηση και οπτική στα λαϊκά και ελαφρά τραγούδια της περιπετειώδους εκείνης  -για την Ελλάδα και τον κόσμο- περιόδου. 

Ο τίτλος της παράστασης, «..θέλω να πάρω τα βουνά και τους κρημνώδεις βράχους», προέρχεται από το ομώνυμο τραγούδι του Θόδωρου Θεοδωρίδη, σε στίχους του Αντρίκου Βέττα, Καβαλιώτη σατιρικού ποιητή των αρχών του προηγούμενου αιώνα, που ερμήνευσε ο Αργύρης Μπακιρτζής.

Στο Half Note, η παράσταση παρουσιάζεται στην πλήρη μορφή και χρονική διάρκειά της, όπως είχε ετοιμαστεί για τη Λυρική Σκηνή το περασμένο καλοκαίρι, αλλά, λόγω χρονικού περιορισμού της εκδήλωσης, παρουσιάστηκε, τελικά, μόνο ένα μέρος της. 

Πληροφορίες

Half Note Jazz Club: Τριβωνιανού 17, Μετς - Αθήνα, τηλ. κρατήσεων: 210 9213310. Ώρα έναρξης: Παρασκευή και Σάββατο: 22.30, Κυριακή και Δευτέρα: 21.30. Τιμές εισιτηρίων: Α΄ ζώνη: 25 ευρώ, Β΄ ζώνη: 20 ευρώ, μπαρ: 15 ευρώ, τη Δευτέρα 5/2: έκπτωση 5 ευρώ σε όλες τις ζώνες για κατόχους κάρτας ανεργίας και φοιτητές. Προπώληση εισιτηρίων: καταστήματα: Media Markt, Seven Spots, Reload Stores, βιβλιοπωλεία Ευριπίδης, ηλεκτρονικά: halfnote.gr και facebook.com/halfnote.gr.

gkoul@naftemporiki.gr

Βρείτε τι παίζει κοντά σας

Βρείτε στο χάρτη τα πλησιέστερα σημεία (σινεμά, θέατρα, εστιατόρια και νυχτερινά κέντρα) που σας ενδιαφέρουν.

Δημοφιλή