Καταθέσεις Πολιτισμού στην Τράπεζα της Ελλάδος

Τρίτη, 30 Ιανουαρίου 2018 10:30
UPD:13:08

Η Τράπεζα της Ελλάδος συνεχίζει φέτος, για τρίτη χρονιά, τον κύκλο εκδηλώσεων με τίτλο «Καταθέσεις Πολιτισμού», στο πλαίσιο της συμβολής της στην οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ζωή της χώρας.

Ο φετινός κύκλος συμπίπτει με τη συμπλήρωση 90 ετών από την έναρξη λειτουργίας της Τράπεζας, το 1928, και γι’ αυτόν το λόγο η θεματική του είναι σχετική με την περίοδο του Μεσοπολέμου.

Οι τέσσερις ομιλίες και συζητήσεις διακεκριμένων εκπροσώπων της ακαδημαϊκής κοινότητας, που διοργανώνει το Κέντρο Πολιτισμού, Έρευνας και Τεκμηρίωσης της Τράπεζας, απευθύνονται στο ευρύ κοινό και εμπίπτουν στις εξής θεματικές ενότητες: Ιστορία -  Αρχιτεκτονική - Τέχνη - Γράμματα.

Την αρχή θα κάνει την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου ο Καθηγητής Γιώργος Θ.  Μαυρογορδάτος, ο οποίος θα μιλήσει με θέμα: «Ο Εθνικός Διχασμός, οι επιχειρηματίες, οι τράπεζες».

Βιογραφικό Γιώργου Θ. Μαυρογορδάτου

Δίδαξε Πολιτική Ιστορία και Πολιτική Επιστήμη στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και σε διάφορα ξένα Πανεπιστήμια ως επισκέπτης Καθηγητής. Για το βιβλίο του «Stillborn Republic» τιμήθηκε με το βραβείο Woodrow Wilson της Αμερικανικής Εταιρείας Πολιτικής Επιστήμης. Τα δύο πιο πρόσφατα βιβλία του είναι: «1915: Ο Εθνικός Διχασμός» και «Μετά το 1922: Η παράταση του Διχασμού».

Θα ακολουθήσουν

Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου

Ο Καθηγητής της θεωρίας της αρχιτεκτονικής στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο Παναγιώτης Τουρνικιώτης,  θα μιλήσει με θέμα: «Το μοντέρνο πνεύμα στην αρχιτεκτονική του εικοστού αιώνα».

Τετάρτη 28 Μαρτίου

Ο Ακαδημαϊκός Άγγελος Δεληβορριάς,  θα συνομιλήσει με τη δημοσιογράφο Μαργαρίτα Πουρνάρα με θέμα: «Η αποτίμηση της προσφοράς της Γενιάς του ’30 σήμερα».

Τετάρτη 25 Απριλίου

Ο δημοσιογράφος και Καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Νίκος Μπακουνάκης, θα μιλήσει με θέμα: «Τύπος και λαϊκισμός στον Μεσοπόλεμο».

Πληροφορίες
Όλες οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα Γενικών Συνελεύσεων του Κεντρικού Καταστήματος  της Τράπεζας της Ελλάδος (2ος όροφος) στην Αθήνα, με ώρα έναρξης τις 18.00. Είσοδος: Εδουάρδου Λω και Σταδίου.

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη με σειρά προτεραιότητας και η είσοδος θα είναι δυνατή  μία ώρα πριν από την έναρξη της εκδήλωσης.

Για  είσοδο στην Τράπεζα της Ελλάδος είναι απαραίτητη η επίδειξη   αστυνομικής  ταυτότητας ή άλλου επίσημου εγγράφου ταυτοποίησης.

naftemporiki.gr

Βρείτε τι παίζει κοντά σας

Βρείτε στο χάρτη τα πλησιέστερα σημεία (σινεμά, θέατρα, εστιατόρια και νυχτερινά κέντρα) που σας ενδιαφέρουν.

Δημοφιλή