Ν.Δ.: Ας μας πει το Μαξίμου τη θέση του κυβερνητικού του εταίρου για την ΠΓΔΜ

Τρίτη, 23 Ιανουαρίου 2018 19:49
UPD:20:03
INTIME NEWS/ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Να πει ποια είναι η θέση του κυβερνητικού του εταίρου καλεί η Νέα Δημοκρατία το Μέγαρο Μαξίμου, σε ό,τι αφορά το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, με αφορμή σχόλιο του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού για δήλωση της τότε υπουργού Εξωτερικών Ντόρας Μπακογιάννη το 2008.

«Οι δηλώσεις της κυρίας Μπακογιάννη έγιναν το 2008. Σήμερα βρισκόμαστε σε άλλη συγκυρία το 2018», σημειώνει στην ανακοίνωσή της η Πειραιώς και προσθέτει: «Ας μας πει το Μαξίμου  ποια είναι η θέση του κυβερνητικού εταίρου του».

«Και εν τέλει, εφόσον θέλετε να επιστρέψουμε στο 2008, σας αποστέλλουμε κείμενο με τις υπογραφές των υπουργών σας της κυβέρνησης, κ. Ευκλείδη Τσακαλώτου και κ. Κώστα Γαβρόγλου καθώς και της αντιπροέδρου της Βουλής κ. Τασίας Χριστοδουλοπούλου, στο οποίο περιλαμβάνεται  το εξής απόσπασμα: “Υπενθυμίζουμε τα αυτονόητα. Δεν υπάρχει κανένα “εθνικό συμφέρον”  που να διακυβεύεται αν δοθεί η δυνατότητα στη γειτονική χώρα να διατηρήσει τη συνταγματική της ονομασία”. Καλή ανάγνωση», καταλήγει η Ν.Δ.

Νωρίτερα, το Μέγαρο Μαξίμου διερωτήθηκε αν συμφωνεί ή διαφωνεί η Νέα Δημοκρατία και ο πρόεδρός της Κυριάκος Μητσοτάκης με θέση που διατύπωσε το 2008 η τότε υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

Το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού παρέθεσε βίντεο από συνάντηση της κ. Μπακογιάννη με ομάδα μπλόγκερς στο υπουργείο Εξωτερικών το 2008, όπου η βουλευτής της Ν.Δ. ανέφερε ότι το «Νέα Μακεδονία» μπορεί να θεωρηθεί μερικώς γεωγραφικός προσδιορισμός, με την έννοια ότι η «παλαιά» είναι ολόκληρη η Μακεδονία, ενώ η «νέα» είναι ένα της κομμάτι.

Δημοφιλή