Θεσσαλονίκη: Αστικό λεωφορείο έμεινε εγκλωβισμένο 10 ώρες λόγω παράνομα σταθμευμένου Ι.Χ.

Τετάρτη, 17 Ιανουαρίου 2018 13:20
UPD:13:21
INTIME NEWS/ΤΟΣΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
A- A A+

Καθυστερήσεις στα δρομολόγια των λεωφορείων του ΟΑΣΘ παρατηρούνται εξαιτίας ασυνείδητων οδηγών που παρκάρουν παράνομα τα Ι.Χ. αυτοκίνητα τους είτε σε διασταυρώσεις, είτε σε συμβολές οδών, εμποδίζοντας την κίνηση πολλών αστικών στην περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα αστικού λεωφορείου που έμεινε ακινητοποιημένο στην οδό Ρήγα Φεραίου και Τρανού του δήμου Νεάπολης – Συκεών, επί εννέα ώρες και 46 λεπτά, όπως δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 FM» η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Κίνησης του ΟΑΣΘ, Κατερίνα Σίσκου.

«Το συγκεκριμένο αστικό λεωφορείο εγκλωβίστηκε από τις 05:54 το πρωί έως τις 3:40 το απόγευμα, γιατί κάποιος οδηγός είχε παρκάρει το αυτοκίνητο του στο συγκεκριμένο δρόμο. Στον δήμο Νεάπολης – Συκεών έχουν καταγραφεί και άλλες πολύωρες καθυστερήσεις, της τάξεως των τεσσάρων και επτά ωρών» ανέφερε η ίδια.

Η κ. Σίσκου υποστήριξε πως το φαινόμενο των «μπλοκαρισμένων» λεωφορείων είναι καθημερινό σε όλους τους δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης, «με αποτέλεσμα να υπάρχει σημαντική επίπτωση τόσο στους χρόνους διαδρομής, όσο και στο σύνολο των δρομολογίων του ΟΑΣΘ». «Οι εγκλωβισμοί των λεωφορείων ξεκινούν από 10 - 15 λεπτά και φτάνουν έως και ώρες, οπότε αναγκαζόμαστε να κάνουμε εκτροπές στα δρομολόγια» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με στοιχεία από τον ΟΑΣΘ, το 2017 στο δήμο Θεσσαλονίκης καταγράφηκαν 205 εγκλωβισμοί λεωφορείων, ενώ ακολουθεί ο δήμος Νεάπολης– Συκεών με 71 περιπτώσεις, ο δήμος Καλαμαριάς με 57 και ο δήμος Κορδελιού – Ευόσμου με 49.

Στον κεντρικό δήμο, τα περισσότερα περιστατικά παρατηρούνται στις οδούς Κασσάνδρου και Αγίου Δημητρίου, καθώς επίσης στην οδό Λαμπράκη στην περιοχή της Τούμπας.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή