Δήμος Αθηναίων: «Να κηρυχθούν διατηρητέες οι κινηματογραφικές αίθουσες «Απόλλων» και «Αττικόν»

Τετάρτη, 10 Ιανουαρίου 2018 17:49

Να κηρυχθεί διατηρητέα η χρήση των κινηματογραφικών αιθουσών «Απόλλων» και «Αττικόν» του κτηρίου της οδού Σταδίου, θα ζητήσει ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, αύριο, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας.

EUROKINISSI/ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ

Ο δήμαρχος Αθηναίων, προκειμένου να ξεπεραστούν τα εμπόδια στην αποκατάσταση του εμβληματικού κτηρίου, θα εισηγηθεί την υποβολή από τον δήμο Αθηναίων αιτήματος, στην αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, για τον χαρακτηρισμό ως διατηρητέα, της χρήσης των δύο κινηματογραφικών αιθουσών του κτηριακού συγκροτήματος «Αττικόν» και «Απόλλων», που βρίσκονται στη συμβολή των οδών Σταδίου 19 - 21 και Χρήστου Λαδά.

Σύμφωνα με τον κ. Καμίνη, η αποκατάσταση του κτηρίου και η επαναλειτουργία των κινηματογράφων μπορεί να αποδειχθεί καθοριστική, ώστε να ζωντανέψει και πάλι η οδός Σταδίου, που έχει υποστεί σημαντικό αισθητικό, λειτουργικό και οικονομικό πλήγμα.

EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Βάσει του σκεπτικού του δήμου Αθηναίων, η διατήρηση της χρήσης των δύο ιστορικών κινηματογραφικών αιθουσών -οι προσόψεις των οποίων  καταστράφηκαν ολοσχερώς από την πυρκαγιά του 2012-,  θα συμβάλλει στην αναβάθμιση του Ιστορικού Κέντρου της Αθήνας.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Βρείτε τι παίζει κοντά σας

Βρείτε στο χάρτη τα πλησιέστερα σημεία (σινεμά, θέατρα, εστιατόρια και νυχτερινά κέντρα) που σας ενδιαφέρουν.

Δημοφιλή