Ιράν: «Τέλος της ανταρσίας», σύμφωνα με τους Φρουρούς της Επανάστασης

Τετάρτη, 03 Ιανουαρίου 2018 18:16
UPD:18:24
EPA/STRINGER

Ο αρχηγός του Στρατού των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν, στρατηγός Μοχάμαντ Αλί Τζαφαρί, διαβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε θέση να ανακοινώσει «το τέλος της ανταρσίας», αναφερόμενος στις διαδηλώσεις κατά της κυβέρνησης και των οικονομικών δυσχερειών, που συνταράσσουν τη χώρα εδώ και σχεδόν μία εβδομάδα.

«Σε αυτό το κίνημα ανταρσίας, γίνονται συγκεντρώσεις με τη συμμετοχή ως επί το πλείστον 1500 ανθρώπων και ο αριθμός των ταραχοποιών δεν ξεπερνά τους 15.000 ανθρώπους στο σύνολο της χώρας» συμπλήρωσε ο ίδιος, σε δηλώσεις που έκανε και δημοσιεύτηκαν στον ιστότοπο των Φρουρών.

«Ένας μεγάλος αριθμός ταραχοποιών, που βρίσκονται στο επίκεντρο της εξέγερσης, έχουν εκπαιδευτεί από τις δυνάμεις κατά της επανάστασης και τους Μουτζαχεντίν του Λαού», πρόσθεσε.

Αυτά τα πρόσωπα «έχουν συλληφθεί και θα επιβληθούν αυστηρές κυρώσεις σε βάρος τους», υπογράμμισε ο ίδιος.

Ο στρατηγός Τζαφαρί διατύπωσε επίσης την εκτίμηση ότι χιλιάδες άνθρωποι «εκπαιδεύτηκαν» από τις ΗΠΑ για να «υποκινήσουν ταραχές στο Ιράν».

«Θα πρέπει να ευχαριστούμε τον μεγάλο ιρανικό λαό διότι, από τη στιγμή που οι πολίτες κατανόησαν ότι ενεπλάκη η χείρα των ξένων και των στασιαστών, διαχώρισαν τη θέση τους παρά τα οικονομικά προβλήματα, προκειμένου να υπερασπιστούν τις αξίες της επανάστασης και του ισλαμικού Ιράν», σημείωσε ο Ιρανός αξιωματικός.

Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές υπέρμαχοι της κυβέρνησης συγκεντρώθηκαν σε δεκάδες πόλεις του Ιράν για να καταδικάσουν τις «ταραχές» που συγκλονίζουν τη χώρα εδώ και σχεδόν μία εβδομάδα. Νέες διαδηλώσεις αναμένεται να πραγματοποιηθούν την Πέμπτη στο Ισφαχάν και το Μασάντ υπέρ της κυβέρνησης και κατά των βίαιων επεισοδίων των τελευταίων ημερών.

Ο Στρατός των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν είναι σώμα παράλληλο με τις παραδοσιακές ένοπλες δυνάμεις του Ιράν, έχοντας όμως πολύ ισχυρότερη ιδεολογική σύνδεση με το ισλαμιστικό καθεστώς της χώρας. Διαθέτει - όπως και ο παραδοσιακός στρατός του Ιράν - δυνάμεις ξηράς, πολεμικό ναυτικό και πολεμική αεροπορία.

Μαζί οι δύο κλάδοι συναποτελούν τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή