Φ. Γεννηματά: Δεινό πλήγμα στα ελληνικά συμφέροντα από την επίσκεψη Ερντογάν

Παρασκευή, 08 Δεκεμβρίου 2017 18:27
UPD:18:29
INTIME NEWS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ
A- A A+

«Μετά την επίσκεψη Ερντογάν βελτιώθηκαν οι ελληνοτουρκικές σχέσεις; Είναι απλό το ερώτημα και δυστυχώς η απάντηση καθαρή, όχι», δήλωσε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, ενώ τόνισε ότι «τα ελληνικά συμφέροντα και οι εθνικές θέσεις υπέστησαν δεινό πλήγμα».

Μιλώντας σε συγκέντρωση οικονομολόγων η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι η επίσκεψη του Τούρκου προέδρου «δεν οδήγησε σε κανένα θετικό αποτέλεσμα για την Ελλάδα. Το αντίθετο».

«Οι απροκάλυπτα αναθεωρητικές τοποθετήσεις Ερντογάν, η αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάνης, η ανάδειξη ανύπαρκτων μειονοτικών θεμάτων όχι μόνο δεν συνέβαλαν στη βελτίωση   των ελληνοτουρκικών σχέσεων -όπως θα θέλαμε και για την οποία  η παράταξή μας εργάζεται -  αλλά το αντίθετο, τις οδήγησαν πολλά βήματα πίσω», συνέχισε η κ. Γεννηματά.

Παράλληλα, καταλόγισε στην κυβέρνηση «ανύπαρκτη προετοιμασία της επίσκεψης», που «έβλαψε καίρια τα ελληνικά συμφέροντα».

«Για μια ακόμη φορά μετά το μεγαλειώδες φιάσκο της επίσκεψης Τσίπρα στις ΗΠΑ έχουμε ένα νέο φιάσκο που προκαλείται από τους κυβερνητικούς ερασιτεχνισμούς, που δυστυχώς όμως έχει βαθύτατα ζημιογόνες συνέπειες για τα πάγια και διαχρονικά συμφέροντα της χώρας μας», κατέληξε η κ. Γεννηματά.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή