Πουτζντεμόν: Θα παραμείνω στο Βέλγιο «προς το παρόν»

Τετάρτη, 06 Δεκεμβρίου 2017 15:15
UPD:15:37
REUTERS/YVES HERMAN

Την απόφασή του να παραμείνει «προς το παρόν» στο Βέλγιο, παρά την άρση του διεθνούς εντάλματος σύλληψης εναντίον του από την ισπανική Δικαιοσύνη, ανακοίνωσε ο καθαιρεθείς τοπικός πρωθυπουργός της Καταλονίας Κάρλες Πουτζντεμόν.

Ο Καταλανός πολιτικός είχε διαφύγει οδικώς μέσω Γαλλίας στο Βέλγιο, λίγες ημέρες μετά την ανακήρυξη της «ανεξαρτησίας» της Καταλονίας από την Ισπανία από το τοπικό καταλανικό κοινοβούλιο, αποφεύγοντας τη μοίρα άλλων μελών της κυβέρνησής του, τα οποία προφυλακίστηκαν.

Η Γερουσία της Ισπανίας είχε άρει αμέσως μετά την ανακήρυξη «ανεξαρτησίας» το αυτοδιοίκητο της Καταλονίας και η κυβέρνηση του Ισπανού πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι είχε αναλάβει απευθείας τη διοίκηση της περιφέρειας, προκηρύσσοντας ταυτόχρονα τοπικές εκλογές για τις 21 Δεκεμβρίου.

Ερωτηθείς εάν σχεδιάζει να ταξιδέψει στην Ευρώπη, δήλωσε ότι δεν γνωρίζει εάν αυτό θα είναι δυνατόν.

«Προς το παρόν θα παραμείνουμε εδώ (στο Βέλγιο)», δήλωσε ο k. Πουτζντεμόν, μιλώντας στα γαλλικά κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις Βρυξέλλες.

«Η επιθυμία μας όταν ήρθαμε εδώ ήταν να επιστρέψουμε πίσω το συντομότερο δυνατόν…θα είναι όμως αυτό δυνατόν;…Θα πρέπει να γνωρίζουμε την απάντηση πριν επιστρέψουμε».

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή