Συνεχίζεται η αντιπαράθεση για την υπόθεση «Σαουδική Αραβία»

Δευτέρα, 04 Δεκεμβρίου 2017 15:54
UPD:16:53
Νέα Δημοκρατία
A- A A+

Συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση αναφορικά με τη συμφωνία πώλησης αμυντικού υλικού στη Σαουδική Αραβία. 

Η εκπρόσωπος της Ν.Δ. Μαρία Σπυράκη ανέφερε ότι εδώ και πέεντε ημέρες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας «παραμένει σιωπηλός μπροστά στις αποκαλύψεις ότι ο κ. Καμμένος κατέθεσε στη Βουλή μη γνήσια έγγραφα για το σκάνδαλο στο οποίο εμπλέκεται».

«Από χθες προκύπτει, ως ενδεχόμενο, πολεμικό υλικό της Ελλάδος να έχει φτάσει παρανόμως στη Συρία και ίσως στα χέρια τρομοκρατών», πρόσθεσε, τονίζοντας ότι ο κ. Τσίπρας «έχει υποχρέωση να δώσει σήμερα κιόλας εξηγήσεις».

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας (ΥΕΘΑ) απάντησε στην αξιωματική αντιπολίτευση, λέγοντας: «Επαναλαμβάνουμε για τελευταία φορά. Πρόκειται για διακρατική συμφωνία που αφορά 300.000 βλήματα».

«Από εκεί και πέρα, όλοι αυτοί οι αναπόδεικτοι, ανεύθυνοι, παραληρηματικοί ισχυρισμοί της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, καθ’ υπόδειξη συγκεκριμένων εκδοτικών συμφερόντων, με αναφορές ακόμη και στον ISIS, θέτουν σε κίνδυνο την ίδια τη χώρα», συνέχισε.

Εξάλλου, το ΥΕΘΑ ανακοίνωσε ότι μετά διερεύνηση που έγινε στη συνέχεια σχετικών δημοσιευμάτων, ότι από το 2015 μέχρι σήμερα το μόνο στρατιωτικό υλικό των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων που έχει πουληθεί είναι βόμβες ΜΚ 82 της Πολεμικής Αεροπορίας, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Ο ίδιος ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος έγραψε στο twitter για το ίδιο ζήτημα τα εξής: «Τα χρόνια που έχω την πολιτική ευθύνη του ΥΕΘΑ δεν έχει πουληθεί ούτε σφαίρα πουθενά όπως ανακοίνωσε το ΓΕΕΘΑ αν η συνεργάτης του Τσοχατζόπουλου-Κούλη ψάχνει όπλα στη Συρία να ρωτήσει τα αφεντικά που την πληρώνουν από τα μαύρα και τα αρπάζουν διαχρονικά από τον ελληνικό λαό». 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή