Προφυλακιστέοι οι εννέα Τούρκοι που συνελήφθησαν από την Αντιτρομοκρατική

Δευτέρα, 04 Δεκεμβρίου 2017 14:22
UPD:15:02
SOOC/George Vitsaras

Μία μικρή ομάδα αλληλέγγυων προς τους εννέα κατηγορούμενους βρέθηκε και σήμερα στην Ευελπίδων και δήλωσε τη συμπαράστασή της πατώντας πανό.

Προφυλακίστηκαν μετά την τυπική απολογία που εδωσαν ενώπιον του ανακριτή οι εννέα κατηγορούμενοι τουρκικής και κουρδικής καταγωγής.

Οι κατηγορούμενοι συνελήφθησαν την περασμένη Τρίτη από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία σε τρία σπίτια στον Νέο Κόσμο και την Καλλιθέα. 

Κατα την προσαγωγή τους στον ανακριτή, φορούσαν αλεξίσφαιρα γιλέκα, ενώ μια μικρή ομάδα αλληλέγγυων που είχε συγκεντρωθεί στα δικαστήρια κρατούσε πανό. 

Σύμφωνα με τους συνηγόρους τους, στο υπόμνημα που υπέβαλαν στην ανακρίτρια οι κατηγορούμενοι φέρονται να αρνούνται τις κατηγορίες που τους αποδίδονται τονίζοντας οτι «η αλληλεγγύη στους λαούς που αγωνίζονται για τα δικαιώματα και την ελευθερία τους δεν ειναι τρομοκρατία». 

Όπως επισημαίνουν οι δικηγόροι, λόγω των συνθηκών κράτησης στην Αντιτρομοκρατική, δεν ήταν δυνατή η εχέμυθη επικοινωνία με τους εντολείς τους, ενώ χαρακτηρίζουν αόριστο το κατηγορητήριο, που, όπως λένε, αποδίδει στους κατηγορούμενους ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση χωρίς να προσδιορίζει ποια είναι αυτή, ποιες πράξεις έχει κάνει και από πότε δρούσε. 

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή