Τουρκία: Κάστρο 3.000 ετών ανακαλύφθηκε στον βυθό της λίμνης Βαν

Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2017 15:45
UPD:15:53
Youtube

Ένα κάστρο κρυμμένο κάτω από το νερό υποστηρίζουν πως ανακάλυψαν Τούρκοι ερευνητές στον βυθό της λίμνης Βαν, στην ανατολική Τουρκία.

Αρχαιολόγοι από το πανεπιστήμιο «Van Yüzüncü Yıl» της Τουρκίας ανακοίνωσαν πως, μετά από έρευνες 10 ετών στη μεγαλύτερη λίμνη της Τουρκίας με τη βοήθεια δυτών, εντόπισαν το κάστρο, εκτιμώντας πως κατασκευάστηκε πριν από 3.000 χρόνια.

Τα εξωτερικά τείχη του κάστρου, κατά τους ερευνητές και σύμφωνα με τον ιστότοπο ScienceAlert, φτάνουν σε μήκος το ένα χιλιόμετρο και έχουν ύψος 3-4 μέτρων.

Σύμφωνα πάντα με τους ερευνητές, τα ευρήματα εκτιμάται πως συνδέονται με τον πολιτισμό των Ουραρτού, ο οποίος αναπτύχθηκε στην περιοχή μεταξύ του 9ου και του 6ου π.Χ. αιώνα και έγινε γνωστός και ως «Βασίλειο της Βαν».

Ωστόσο, με το πέρασμα των αιώνων, η στάθμη του νερού λίμνης ανέβηκε δραματικά, υπερκαλύπτοντας το κάστρο.

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής των ερευνών Ταχσίν Τσεϊλάν, μιλώντας στον τουρκικό Τύπο, πολλοί πολιτισμοί και λαοί είχαν εγκατασταθεί γύρω από τη λίμνη Βαν.

Η επιφάνεια της λίμνης Βαν, η οποία έχει αλμυρό νερό, βρίσκεται σε υψόμετρο 1.640 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. 

Το μέγιστο βάθος που έχει καταγραφεί στη λίμνη είναι 451 μέτρα, ενώ το μέσο βάθος της είναι 171 μέτρα.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή