Αφγανιστάν: Το Ισλαμικό Κράτος αποκεφάλισε 15 μαχητές του λόγω εσωτερικής διαμάχης

Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2017 14:08
UPD:14:33
REUTERS/PARWIZ

Στην Τζαλαλαμπάντ,πρωτεύουσα της επαρχίας, εξερράγη βόμβα με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι, ενώ προς το παρόν δεν είναι γνωστό ποια οργάνωση ευθύνεται για την επίθεση.

Το Ισλαμικό Κράτος αποκεφάλισε 15 μαχητές του εξαιτίας εσωτερικής διαμάχης στην ανατολική επαρχία Νανγκαρχάρ του Αφγανιστάν, ανακοίνωσε η τοπική κυβέρνηση.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες για το συμβάν, ούτε και σχετική επιβεβαίωση από το Ι.Κ., ο τοπικός βραχίονας του οποίου είναι γνωστός ως το Ισλαμικό Κράτος στο Χορασάν, παλιά ονομασία της περιοχής που περιλαμβάνει και το σύγχρονο Αφγανιστάν.

Ο Αταουλάχ Χογιάνι, εκπρόσωπος του τοπικού κυβερνήτη, δήλωσε ότι 15 μαχητές του Ι.Κ. εκτελέστηκαν έπειτα από μια διαμάχη στο εσωτερικό της οργάνωσης, γνωστής για την ωμότητά της. Οι εκτελέσεις διαπράχθηκαν στην Σουρχ Αμπ Μπαζάρ της περιοχής Αχίν.

Σε ξεχωριστό συμβάν, βόμβα εξερράγη στην Τζαλαλαμπάντ, πρωτεύουσα της επαρχίας, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι, ενώ προς το παρόν δεν είναι γνωστό ποια οργάνωση ευθύνεται για την επίθεση.

Η επαρχία Νανγκαρχάρ, στα σύνορα με το Πακιστάν, όπου το Ι.Κ. πρωτοεμφανίστηκε στις αρχές του 2015, αποτελεί προπύργιο των τζιχαντιστών και άλλων τρομοκρατικών οργανώσεων.

Οι Ταλιμπάν και το Ι.Κ. συγκρούονται συχνά μεταξύ τους στην περιοχή, ενώ και οι δύο οργανώσεις είναι στόχος βομβαρδισμών από τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της αφγανικής υπηρεσίας Πληροφοριών, μαχητές του Ι.Κ. είναι παρόντες σε εννέα επαρχίες από τη Νανγκαρχάρ και την Κουνάρ στα ανατολικά ως την Τζαουζτζάν, τη Φαριάμπ και Μπανταχσάν στα βόρεια και τη Γκορ στα δυτικά.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή