ΚΚΕ για πλημμύρες: Χρονικό ενός προαναγγελθέντος εγκλήματος

Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου 2017 14:06
UPD:14:08
EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων των καταστροφικών πλημμυρών στη δυτική Αττική εκφράζει το ΚΚΕ, ζητώντας παράλληλα να κινητοποιηθούν άμεσα όλες οι δυνάμεις του κρατικού μηχανισμού για να στηριχθούν οι κάτοικοι, να αναζητηθούν τυχόν αγνοούμενοι και να υπάρξουν μέτρα ανακούφισης των πληγέντων.

Επισημαίνει παράλληλα ότι «οι νέες καταστροφές από τις πλημμύρες είναι το χρονικό ενός προαναγγελθέντος εγκλήματος», που «έχει ως βασικό υπεύθυνο την πολιτική, που εφαρμόζουν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις και σήμερα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μαζί με την περιφερειακή και τοπική διοίκηση».

Πλημμύρες και καταστροφές σε Μάνδρα, Μέγαρα και Ν. Πέραμο (UPD)

 Πέντε άνθρωποι πνίγηκαν στη Μάνδρα, όταν ορμητικά νερά κατέκλυσαν σπίτια και δρόμους, ενώ οι σοροί δύο ανθρώπων βρέθηκαν στη θάλασσα και εκτιμάται ότι παρασύρθηκαν από χειμάρρους στη Νέα Πέραμο. Την ίδια στιγμή εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί, καθώς υπάρχουν αγνοούμενοι που ερευνάται αν έχουν πέσει θύματα της θεομηνίας ή έχουν καταφύγει κάπου. 

«Οι κυβερνήσεις και οι αρμόδιοι κρατικοί φορείς, ενώ γνωρίζουν με λεπτομέρειες την όξυνση του προβλήματος και τον επείγοντα χαρακτήρα των έργων αντιπλημμυρικής προστασίας, ειδικά στην περιοχή της Δυτικής Αττικής, υλοποιούν έργα και υποδομές, που αποφασίζονται με βάση την κερδοφορία του κεφαλαίου και όχι την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών. Αυτές οι ανάγκες θυσιάζονται στο βωμό των ματωμένων πλεονασμάτων, για τα οποία πανηγυρίζει με θράσος η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ» αναφέρει ο Περισσός σε ανακοίνωσή του.

Καλεί τέλος «τα λαϊκά στρώματα να οργανώσουν την πάλη τους, απαιτώντας να ληφθούν τώρα μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας, ιδιαίτερα στις περιοχές με εντοπισμένο πρόβλημα, για να μη θρηνήσουμε άλλους νεκρούς από την κακοκαιρία».

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή