Μαξίμου: Μεθοδευμένη υπονόμευση από τη Ν.Δ.

Ν.Δ.: Η Μ. Ξαφά δεν είναι σύμβουλος του κ. Μητσοτάκη
Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου 2017 11:47
UPD:13:07
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖ

Για «μεθοδευμένη υπονόμευση προς τους διεθνείς επενδυτές της ευστάθειας του τραπεζικού συστήματος» κατηγορεί την Νέα Δημοκρατία το Μαξίμου, με αιχμή σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών».

Στο δημοσίευμά της με τίτλο «Σαμποτάζ στο Λονδίνο» η εφημερίδα υποστηρίζει ότι «η φερόμενη ως συνεργάτιδα του Κυρ. Μητσοτάκη» Μιράντα Ξαφά «είπε σε ''κλειστή λέσχη'' επενδυτών στο Λονδίνο ότι οι τράπεζες θα χρειαστούν ανακεφαλαιοποίηση, πως δεν θα κλείσει η τρίτη αξιολόγηση και πως ο κ. Μητσοτάκης, αφού γίνει πρωθυπουργός το 2018, θα υπογράψει νέο μνημόνιο».

«Ο κ. Μητσοτάκης, αφού από τη πρώτη στιγμή επένδυσε στη καταστροφή, απελπισμένος πια και απόλυτα πεπεισμένος ότι χωρίς καταστροφή δεν έχει καμιά ελπίδα πολίτικης επιβίωσης στέλνει τη σύμβουλό του στο εξωτερικό σε διατεταγμένη υπηρεσία, μήπως και καταφέρει να υπονομεύσει τη πορεία ανάκαμψης της οικονομίας» σχολίασε το Γραφείο του Πρωθυπουργού με ανακοίνωσή του.

«Η διασπορά καταστροφολογικών ψευδών ειδήσεων, δεν είναι κάτι καινούργιο από πλευράς ΝΔ. Η μεθοδευμένη υπονόμευση, όμως, προς τους διεθνείς επενδυτές της ευστάθειας του τραπεζικού συστήματος την ώρα που η κυβέρνηση τους καλεί να επενδύσουν στα ελληνικά ομόλογα, συνιστά πράξη που εκφεύγει από τα όρια της πολιτικής και εισέρχεται στη σφαίρα της δικαιοσύνης. Ο λόγος για τη συνέχεια προφανώς της ανήκει» προστίθετο στην ανακοίνωση του Μαξίμου.

Ν.Δ.: Η Μ. Ξαφά δεν είναι σύμβουλος του κ. Μητσοτάκη

Απαντώντας στην ανακοίνωση του Μαξίμου η Νέα Δημοκρατία έκανε λόγο για «συκοφαντίες και ψέματα», διευκρινίζοντας ότι «η Μιράντα Ξαφά δεν είναι σύμβουλος ή συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη».

«Το Μέγαρο Μαξίμου μέσα στην απελπισία του καταφεύγει καθημερινά πλέον σε συκοφαντίες και ψέματα. Η τελευταία ανακοίνωσή του πρωθυπουργού για την κυρία Ξαφά στερείται κάθε σοβαρότητας» ανέφερε η αξιωματική αντιπολίτευση.

Επισήμανε παράλληλα ότι «εν αντιθέσει με τον Αλέξη Τσίπρα που πολεμούσε και πολεμά κάθε αναπτυξιακή προσπάθεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης καλεί με κάθε ευκαιρία επενδυτές στην Ελλάδα ακόμη και σήμερα που η ανερμάτιστη κυβέρνηση κάνει τα πάντα για να τις διώξει».

«Οι πολίτες θυμούνται καλά ότι ο κ. Τσίπρας, όταν ήταν στην αντιπολίτευση, υπονόμευε κάθε επένδυση και καλούσε τους πολίτες να μην πληρώνουν τον ΕΝΦΙΑ που δήθεν θα καταργούσε και τους φόρους τους επειδή τάχα θα έφερνε σεισάχθεια. Η υπονόμευση της χώρας, τα ψέματα και το θράσος έχουν από καιρό ονοματεπώνυμο: Αλέξης Τσίπρας» πρόσθεσε η Ν.Δ. στην ανακοίνωσή της, διερωτώμενη αν «θα δώσει εξηγήσεις ο κ. Τσίπρας για τα σκάνδαλα του 'συναρχηγού' του κ. Καμμένου ή θα συνεχίζει να αποπροσανατολίζει τη συζήτηση διακινώντας ανοησίες».

Μ. Ξαφά: Πολιτικά υποκινούμενες φαντασιοπληξίες

Από την πλευρά της η κ. Ξαφά χαρακτήρισε «πολιτικά υποκινούμενες φαντασιοπληξίες» τα όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα, προαναγγέλοντας ότι θα προχωρήσει «σε όλες τις νόμιμες ενέργειες κατά της εφημερίδας».

Σχολιάζοντας τη σχετική ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου, η κ. Ξαφά κάλεσε την κυβέρνηση «αντί να αναζητά σωσίβια στα fake news, να συνειδητοποιήσει την τεράστια ζημιά που προκαλεί η υπερφορολόγηση και ότι η προσέλκυση επενδύσεων και η τριτοκοσμική προπαγάνδα είναι ασυμβίβαστα».

«Οι επενδύσεις δεν διατάσσονται από προπαγανδιστές. Έρχονται όταν υπάρχουν θετικές οικονομικές προσδοκίες και πραγματική βούληση για μεταρρυθμίσεις» δήλωσε στο liberal.gr.

Δράση: Παραπληροφόρηση και η λάσπη

Το δημοσίευμα προκάλεσε και την αντίδραση της «Δράσης», η οποία έκανε λόγο για «συκοφαντική επίθεση» κατά της Μιράντας Ξαφά, μέλους της Διοικούσας Επιτροπής της.

«Πέραν της απόλυτης διάψευσης των ισχυρισμών της εφημερίδας από την ίδια και των προφανών fake news που δημοσιεύονται, που μόνο την κυβερνητική προπαγάνδα εξυπηρετούν, επισημαίνει και τον ολοκληρωτικής νοοτροπίας τίτλο περί "σαμποτάζ" της οικονομίας μας. Τίτλο που θυμίζει τις ζοφερότερες παραδόσεις των πρακτικών της προπαγάνδας του ολοκληρωτισμού και του αυταρχισμού, που διαχώριζαν τη χώρα σε "λαϊκούς αγωνιστές" και "μοναρχοφασίστες" ή σε "εθνικόφρονες" και "μιάσματα"» ανέφερε η Δράση σε ανακοίνωσή της.

Σημείωσε παράλληλα πως «από τα γεγονότα των τελευταίων ημερών ότι η παραπληροφόρηση και η λάσπη είναι πλέον στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για να αποσπάσει την προσοχή των πολιτών από την υπερφορολόγηση και τα σκάνδαλα στα οποία εμπλέκεται».

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή