Ν. Ανδρουλάκης: Να υπάρξει μαζική συμμετοχή και στον β' γύρο

Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2017 10:20
UPD:14:02
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

O υποψήφιος για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, Νίκος Ανδρουλάκης

Την ανάγκη να υπάρχει μαζική συμμετοχή και στον β' γύρο των εκλογών της Κεντροαριστεράς υπογράμμισε ο υποψήφιος για την ηγεσία του νέου φορέα Νίκος Ανδρουλάκης.

«Το θέμα το μεγάλο είναι να μείνουμε όλοι μαζί» ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο FM» και κάλεσε όλους τους πολίτες που ψήφισαν την πρώτη Κυριακή «να έλθουν να ψηφίσουν και τη δεύτερη, για να πάμε παρακάτω».

Σημείωσε ακόμη ότι υπάρχει συμφωνία με τη Φώφη Γεννηματά να γίνει η μεταξύ τους τηλεμαχία, την Πέμπτη, εν όψει του β' γύρου των εκλογών της Κεντροαριστεράς.

Τόνισε ακόμη πως «είναι κρίσιμο να υπάρξει πολιτική ανανέωση και όχι μόνο να συζητάμε για μια αλλαγή, η οποία δεν προδιαγράφει τίποτα».

Ο κ. Ανδρουλάκης διευκρίνισε ότι με τη ροή των πρώτων αποτελεσμάτων στον πρώτο γύρο των εκλογών της περασμένης Κυριακής, τα οποία έδιναν στη Φώφη Γεννηματά ποσοστό κοντά στο 50%, δέχθηκε πιέσεις να μη διεξαχθεί ο δεύτερος γύρος,. Ωστόσο, όπως είπε, «μετά την αποτύπωση του τελικού αποτελέσματος δεν υπήρξε καμία πίεση, γιατί καταλαβαίνουν όλοι ότι δεν μπορεί να μη γίνει δεύτερος γύρος με ένα ποσοστό της τάξης του 40%». «Θα ήταν προσβολή προς τους πολίτες να μη γίνει ο δεύτερος γύρος» πρόσθεσε.

Είπε ακόμη πως «το καινούριο πρέπει να είναι πραγματικά καινούριο και η νέα παράταξη πρέπει να εκφράζει την Κεντροαριστερά με έναν ρεαλιστικό τρόπο, χωρίς δημαγωγίες, με ένα πρόγραμμα λύσεων πραγματικών για κάθε ζήτημα που αφορά την ελληνική κοινωνία».

Ερωτηθείς σχετικά με την προοπτική μετεκλογικών συνεργασιών στην περίπτωση εκλογής του στην ηγεσία του νέου πολιτικού φορέα απάντησε: «Θα πράξω ό,τι γίνεται σε όλα τα κράτη της Ευρώπης. Βάσει του προγράμματός μας, θα ζητήσω ισχυρή λαϊκή εντολή. Αν ο λαός δεν μας τιμήσει, μένουμε στην αντιπολίτευση και πάμε στο δεύτερο βήμα και καλούμε τα κόμματα, εάν συμφωνούν με τις ιεραρχήσεις του προγράμματός μας. Εάν μπορεί να βρεθεί προγραμματική συμφωνία "γραμμένη σε πέτρα", που βάσει αυτής θα κριθούμε τα επόμενα χρόνια της κυβέρνησης, ευχαρίστως να συγκυβερνήσουμε με τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου. Αν δεν βρίσκεται προγραμματική συμφωνία, θα μείνουμε στην αντιπολίτευση».

Επισήμανε δε πως «η συναίνεση είναι σημαντική για να υπάρχουν εθνικές πολιτικές, αλλά πρέπει να είναι προγραμματική». «Δεν πρόκειται να μπω σε καμία κυβέρνηση, για να μοιράσουμε υπουργεία σε παλιούς πρωταγωνιστές κι αυτό να το βαφτίσουμε ενότητα. Αυτό δεν υπάρχει σενάριο με εμένα στην ηγεσία της παράταξης», εξήγησε.

Κληθείς να τοποθετηθεί επί των εξαγγελιών του πρωθυπουργού για τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε: «Θέλω να δω τι ακριβώς θα φέρει στη Βουλή ο κ. Τσίπρας. Άποψή μου είναι ότι επειδή αυτά τα παίρνει από τη μία τσέπη και τα βάζει στην άλλη, είναι επικοινωνιακά παιχνίδια».

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή