Κ. Καραγκούνης: Χαστούκι στον ΣΥΡΙΖΑ η συμμετοχή στις εκλογές της Κεντροαριστεράς

Δευτέρα, 13 Νοεμβρίου 2017 13:37
UPD:13:42
EUROKINISSI/ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Σε  ό,τι αφορά την τρίτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος ο κ. Καραγκούνης υπογράμμισε ότι «βασικό ζήτημα είναι να προχωρήσουν και οι αποκρατικοποιήσεις και οι επενδύσεις».

Η συμμετοχή του κόσμου στις εκλογές για την ανάδειξη ηγεσίας του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς «είναι υπό μία έννοια είναι ένα ηχηρό χαστούκι προς τον ΣΥΡΙΖΑ, διότι η προσπάθεια  όλων των κυβερνώντων αυτόν τον καιρό -και του κ. Τσίπρα προσωπικά- να δείξουν ότι ήταν οι κυρίαρχοι στον κεντροαριστερό χώρο, ακυρώνεται» δήλωσε ο αναπληρωτής τομεάρχης Δικαιοσύνης της Ν.Δ. Κώστας Καραγκούνης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 fm».

Ο ίδιος σημείωσε πως «πέρα από τον μεγάλο αριθμό των συμμετεχόντων είναι σημαντικό να δούμε και ποιοι προκρίθηκαν σε αυτή τη διαδικασία», παρατηρώντας ότι «οι δύο που είχαν έντονη αντικυβερνητική διάθεση και διάσταση ήταν αυτοί που τελικά προκρίθηκαν».

«Το βασικό συμπέρασμα είναι ότι πηγαίνοντας στις εκλογές σίγουρα φαίνεται  πλέον -και από όλες τις μετρήσεις και τις εκλογικές αναμετρήσεις, όπως η χθεσινή- ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποδυναμώνεται και έχω την αίσθηση ότι το μέλλον είναι πολύ δυσοίωνο γι' αυτή την κυβέρνηση. Εμείς σαν Ν.Δ. ισχυριζόμαστε ότι θα είμαστε η ισχυρή πλειοψηφία του αύριο» επισήμανε ο  κ. Καραγκούνης.

Όπως εκτίμησε «υπάρχει μία έντονη αντικυβερνητική  διάθεση του κόσμου και [...] τα ψέματα και η ανικανότητα των κυβερνώντων θα πληρωθούν πολύ ακριβά».

Σε  ό,τι αφορά την τρίτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος ο κ. Καραγκούνης υπογράμμισε ότι «βασικό ζήτημα είναι να προχωρήσουν και οι αποκρατικοποιήσεις και οι επενδύσεις»,  παρατηρώντας πως «όλες οι μεγάλες επενδύσεις και τα μεγάλα έργα έχουν βαλτώσει», καθώς «αυτή η κυβέρνηση προσπαθεί να κάνει κάτι, το οποίο δεν μπορεί, δεν πιστεύει και δεν ξέρει να κάνει».

Ερωτηθείς σχετικά με τη στάση που προτίθεται να κρατήσει η Ν.Δ. απέναντι στην  πρόταση που θα φέρει η κυβέρνηση για τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος ο κ. Καραγκούνης είπε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση έχει παρουσιάσει προτάσεις για το πού πρέπει να δοθεί έμφαση και σε ποιες κοινωνικές ομάδες. «Θα δούμε τι θα κάνει τελικά η κυβέρνηση και  αναλόγως θα αποφασίσουμε», πρόσθεσε.

Σχετικά με τη συζήτηση για τα Paradise Papers ο αναπληρωτής ομεάρχης της Ν.Δ. σχολίασε πως «υπάρχει μία αίσθηση ότι η κυβέρνηση είναι πραγματικά πάρα πολύ στριμωγμένη και προσπαθεί να κάνει οτιδήποτε μπορεί, ώστε να μεταφέρει το κέντρο του ενδιαφέροντος σε άλλα ζητήματα». Ερωτηθείς ειδικότερα σχετικά με τη σύζΥγο του προέδρου της Ν.Δ. Ο κ. Καραγκούνης σημείωσε  ότι η ίδια έχει καταγράψει και έχει δημοσιοποιήσει όλη τη δραστηριότητά  της. «Την ίδια στιγμή που κάποιος υπό μία έννοια επιτίθεται στην κ. Μητσοτάκη, υπουργοί της κυβέρνησης και μάλιστα υπουργοί των Οικονομικών έχουν μεταφέρει τα χρήματά τους στο εξωτερικό μέσω αμοιβαίων ομολόγων [...]. Αν μπούμε σε αυτή την πολιτική κανιβαλισμού έχουμε να πούμε πάρα πολλά και κατά πόσο είναι νόμιμο και ηθικό ο υπουργός των Οικονομικών  -και ο κ. Τσακαλώτος και ο κ. Χουλιαράκης- να έχουν τα χρήματά τους έξω,  θα κάνουμε πολύ μεγάλη συζήτηση» σημείωσε, για να προσθέσει: «Επί του πραγματικού, όμως, αν υπάρχουν σκάνδαλα ή υποψίες σκανδάλων, οι οποίες ίσως και πιθανότατα να  αποδεικνύονται από έγγραφα, τότε εκεί πρέπει να το συζητάμε και πρέπει να επεμβαίνει και η Δικαιοσύνη και να είναι και αυτή γρήγορη στις αντιδράσεις της, διότι εμείς έχουμε θέσει τον τελευταίο καιρό πολύ συγκεκριμένα ερωτήματα, π.χ. προς τον κ. Καμμένο για την υπόθεση των  εξοπλιστικών και τις παραγγελίες προς τη Σαουδική Αραβία και απάντηση δεν έχουμε πάρει ακόμα».

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή