Υπ. Εργασίας: Η Ν.Δ. υπόσχεται στους εργαζομένους τον «παράδεισο» της ελαστικής εργασίας

Σάββατο, 11 Νοεμβρίου 2017 00:19
UPD:00:21
Eurokinissi/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Για ανακύκλωση αποτυχημένων επιχειρημάτων από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνει λόγο το υπουργείο Εργασίας, με φόντο τα στοιχεία του συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ» για την αναλογία προσλήψεων - αποχωρήσεων τον μήνα Οκτώβριο.

Το υπουργείο Εργασίας κατηγορεί τη Ν.Δ. ότι «επιμένει να προκαλεί τον κοινό νου με ανακοινώσεις που δεν πείθουν κανέναν».

Όπως σημειώνει το υπουργείο, η Νέα Δημοκρατία ήταν εκείνη που ως κυβέρνηση διέταξε με νόμο τη μείωση του κατώτατου μισθού κατά 32% και σήμερα υπόσχεται στους εργαζόμενους τον «παράδεισο» των ατομικών συμβάσεων και της ελαστικής εργασίας.

Συνεχίζοντας το υπουργείο Εργασίας αναφέρει ότι η Ν.Δ. «θέλει να ξεχαστεί η επίδοση που πέτυχε η ίδια το δεκάμηνο του 2012 με αρνητικό ισοζύγιο -16.827 θέσεων εργασίας», στις ροές μισθωτής απασχόλησης του ιδιωτικού τομέα και επιχειρεί -όπως συμπληρώνει το υπουργείο- «να υποβαθμίσει την επίδοση του φετινού δεκάμηνου η οποία είναι θετική, η υψηλότερη από το 2001».

«Η Ν.Δ. δεν μπορεί να αποδεχτεί ότι επί των ημερών της έφτασε την ανεργία στο αρνητικό ρεκόρ του 27,9% και την παρέδωσε υψηλότερη απ' ό,τι την παρέλαβε, ενώ σήμερα η ανεργία έχει μειωθεί στο 20,6% και οι άνεργοι είναι λιγότεροι από ένα εκατομμύριο για πρώτη φορά μετά το 2011. Η Ν.Δ. θέλει να κρύψει ότι με νόμους δικούς της και του ΠΑΣΟΚ και επί των ημερών τους, οι μισθοί μειώθηκαν δραστικά, οι συλλογικές συμβάσεις καταργήθηκαν, η μερική και εκ περιτροπής απασχόληση εκτινάχθηκε, οι εργαζόμενοι έγιναν ο αδύναμος κρίκος στους χώρους δουλειάς. Αυτό το μοντέλο εργασίας και ανάπτυξης υπερασπίζεται και σήμερα», υπογραμμίζει το υπουργείο Εργασίας.

Είχε προηγηθεί ανακοίνωση του τομεάρχη Εργασίας της Ν.Δ. Γιάννη Βρούτση, ο οποίος έκανε λόγο για ρεκόρ σε ισοζύγιο απολύσεων και μερική απασχόληση.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή