Γερμανία: Τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού στηρίζουν NATO, αλλά και σχέσεις με Ρωσία

Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου 2017 19:28
UPD:19:32
REUTERS/AXEL SCHMIDT

Chairm

Τα κόμματα που συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού στη Γερμανία υπογραμμίζουν τη δέσμευσή τους στο ΝΑΤΟ και τους διατλαντικούς δεσμούς, δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι επιθυμούν να έχουν και καλές σχέσεις με τη Ρωσία, σύμφωνα με προσχέδιο κοινού κειμένου που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Το τρισέλιδο έγγραφο, το οποίο θα εξεταστεί αργότερα από τους κεντροδεξιούς Χριστιανοδημοκράτες της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, τους κεντρώους - κεντροδεξιούς Ελεύθερους Δημοκράτες και τους κεντροαριστερούς οικολόγους Πράσινους, αναφέρεται επίσης σε μια ευρύτερη συμφωνία για την κατάργηση των πυρηνικών όπλων στον κόσμο και μια νέα διπλωματική προσπάθεια για τον πυρηνικό αφοπλισμό.

Τα κόμματα συμφωνούν επίσης να τηρήσουν μια «περιοριστική» προσέγγιση στις εξαγωγές όπλων και να πιέσουν για την υιοθέτηση μιας ενιαίας ευρωπαϊκής πολιτικής όσον αφορά τις εξαγωγές αυτές.

Στο έγγραφο επισημαίνεται η σημασία του ελεύθερου εμπορίου και ζητείται να καταβληθούν προσπάθειες για να ενισχυθεί ο κεντρικός ρόλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ).

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή