Μαξίμου: Η Πολιτεία θα τηρήσει όλες τις συμβατικές δεσμεύσεις της για το Ελληνικό

«Αυτονόητη προϋπόθεση η τήρηση από τον επενδυτή των δικών του δεσμεύσεων»
Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου 2017 19:00
UPD:19:06
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Από την Ελληνική Πολιτεία θα τηρηθούν όλες οι συμβατικές δεσμεύσεις ως προς την επένδυση του Ελληνικού, διαβεβαιώνει η κυβέρνηση, διά κυβερνητικών πηγών, που σημειώνουν παράλληλα ότι «αυτονόητη προϋπόθεση είναι η τήρηση από τον επενδυτή των δικών του δεσμεύσεων».

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ακόμη ότι ο επενδυτής γνωρίζει απολύτως ότι βρισκόμαστε στο στάδιο έγκρισης του ΣΟΑ και της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.

Σε αυτό το στάδιο οι επιμέρους υπηρεσίες του κράτους εκφράζουν απόψεις και γνωμοδοτήσεις, οι οποίες θα συνεκτιμηθούν συνολικά στο προς έκδοση προεδρικό διάταγμα, σύμφωνα με τα οριζόμενα στον νόμο 4062/2012, προσθέτουν.

Επισημαίνουν ακόμη ότι κατά τη διαδικασία αυτή απαιτείται η συνεργασία των μερών, ώστε να εξειδικευτούν οι επιμέρους παράμετροι και να οδηγηθούμε σε μία σύννομη χωροθέτηση, η οποία θα τύχει και της έγκρισης του ΣτΕ. 

Καλούμε, λοιπόν, τον επενδυτή σε καλόπιστη συνεργασία, που όπως έχει αποδειχθεί είναι η μόνη μέθοδος για την επίλυση όλων των προβλημάτων, καταλήγουν. 

Το μεσημέρι η Lamda Development σε ανακοίνωσή της έκανε λόγο για ανατροπές και ανακολουθίες, καθώς και πρακτική συνεχούς έγερσης εμποδίων που διαρρηγνύουν το αναγκαίο κλίμα εμπιστοσύνης και ταυτόχρονα δημιουργούν έντονο προβληματισμό ως προς τη δυνατότητα υλοποίησης της επένδυσης στο Ελληνικό.

Αναφερόμενη ειδικότερα στο Σχέδιο Ανάπτυξης, σημείωνε, μεταξύ άλλων, πως η επένδυση δεν είναι δυνατόν να ευοδωθεί, όσο συνεχείς ανατροπές και νέα εμπόδια οδηγούν σε αλλοίωση του Σχεδίου Ανάπτυξης με τρόπους που δεν προβλέπονται από τη Σύμβαση.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή