Ανησυχία του προέδρου του Λιβάνου για την τύχη του πρωθυπουργού Χαρίρι

Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου 2017 12:42
UPD:12:49
REUTERS/HANDOUT

O Σαάντ Χαρίρι

Ο πρόεδρος του Λιβάνου Μισέλ Αούν εξέφρασε ανησυχία αναφορικά με τις πληροφορίες για την τύχη του Σαάντ Χαρίρι, παραιτηθέντα πρωθυπουργού της χώρας. Ο κ. Χαρίρι ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά την απόφασή του να παραιτηθεί το Σάββατο από τη Σαουδική Αραβία.

Ο κ. Αούν, σε συνάντηση που είχε με τους πρεσβευτές ξένων χωρών και τους εκπροσώπους των Ηνωμένων Εθνών, της Ε.Ε. και του Αραβικού Συνδέσμου στον Λίβανο, ζήτησε να αποσαφηνιστούν οι συνθήκες που αφορούν την τύχη του κ. Χαρίρι, σύμφωνα με προεδρικές πηγές.

Όπως μετέδωσε το δίκτυο Al Jadeed TV, ο κ. Αούν ζήτησε από τον επιτετραμμένο του Ριάντ, Ουαλίντ Αλ Μπουχάρι, την επιστροφή του κ. Χαρίρι στον Λίβανο και χαρακτήρισε απαράδεκτες τις συνθήκες της παραίτησής του.

Δύο ανώτεροι κυβερνητικοί αξιωματούχοι του Λιβάνου δήλωσαν στο πρακτορείο Reuters ότι εκτιμούν πως ο παραιτηθείς πρωθυπουργός κρατείται στη Σαουδική Αραβία. Μια άλλη πηγή, ένας ανώτερος πολιτικός από τον κύκλο του Σ. Χαρίρι, είπε ότι η Σαουδική Αραβία τού ζήτησε να παραιτηθεί και τον έθεσε σε κατ΄οίκον περιορισμό, ενώ κάποιος μη κατονομαζόμενος που γνωρίζει την κατάσταση εκτίμησε ότι το Ριάντ ελέγχει και περιορίζει τις κινήσεις του.

Από την πλευρά του το Ριάντ υποστηρίζει ότι ο Σ. Χαρίρι έχει ελευθερία κινήσεων.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή