Εργαζόμενοι στα μεταλλεία Κασσάνδρας: Η κυβέρνηση δεν θέλει την επένδυση

Πέμπτη, 09 Νοεμβρίου 2017 20:13
UPD:20:17
INTIME NEWS/INTIMEnews
A- A A+

Συνάντηση με τον υπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο Σταθάκη ή τον υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη και τον ίδιο τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ζητούν τα Σωματεία Εργαζομένων στα Μεταλλεία Κασσάνδρας, καταλογίζοντας στην κυβέρνηση ότι δείχνει «με όλους τους τρόπους και με όλη της την απάθεια ότι δεν θέλει την επένδυση, στην οποία εργάζονται 2.500 Έλληνες».

«Εδώ και μήνες όλοι εμείς οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία της Κασσάνδρας είμαστε θεατές και μαζί θύματα μιας οργανωμένης κοροϊδίας από την πλευρά της κυβέρνησης. Από τον περασμένο Μάρτιο μέχρι σήμερα, εδώ και οκτώ μήνες το μόνο που ακούμε είναι λόγια και υποσχέσεις. Καμία πράξη, καμία κίνηση, καμία συνεννόηση», σημειώνουν τα σωματεία σε κοινή ανακοίνωσή τους.

Όπως τονίζουν, «ο ίδιος ο κ. Σταθάκης “χαιρέτισε” την ανακοίνωση της εταιρείας ότι θα συνεχίσει τη δραστηριότητά της στην Ελλάδα. Όμως στην πράξη φαίνεται ότι χαιρετάει στην κυριολεξία την επένδυση και οδηγεί την εταιρεία σε διωγμό με συνεχόμενες παραλήψεις και σκόπιμες καθυστερήσεις. Η κυβέρνηση μας έχει δείξει με όλους τους τρόπους και με όλη της την απάθεια ότι δεν θέλει την επένδυση, στην οποία εργάζονται 2.500 Έλληνες».

«Σήμερα κλείνουν τις Σκουριές, αύριο το Στρατώνι και μετά ποιος ξέρει τι… Σήμερα βρίσκονται άνεργοι 500 Έλληνες, αύριο άλλοι 1.000 και μεθαύριο θα αναρωτιόμαστε γιατί ερήμωσαν τα χωριά και ο τόπος», συνεχίζουν τα σωματεία.

«Απαιτούμε άμεσα συνάντηση με τον υπουργό Περιβάλλοντος κ. Σταθάκη ή τον πουργό Επικρατείας κ. Φλαμπουράρη και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό κ. Τσίπρα, για να μας διασφαλίσουν ότι η επένδυση θα προχωρήσει και δεν θα μείνουμε στο δρόμο. Αυτό που βλέπουμε τώρα είναι ένα - ένα τα μεταλλεία μας να κλείνουν με την κυβέρνηση να είναι αδιάφορη, να  μην συνεργάζεται και να μην ενημερώνει κανέναν. Αν αυτό δεν είναι κοροϊδία τότε τι είναι;», διερωτώνται οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία Κασάνδρας.

Επισημαίνουν ότι «έχουμε επανειλημμένα ζητήσει συναντήσεις και το μόνο που κάνουν είναι να μας τρενάρουν και να μας καθυστερούν. Έστω και αυτή την τελευταία στιγμή περιμένουμε από την ελληνική κυβέρνηση να κάνει πράξη την ανάπτυξη που έχει υποσχεθεί στο λαό. Να κάνει πράξη τις επενδύσεις που έρχονται στη χώρα μας. Να διασφαλίσει την εργασία μας, το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας. Να σταματήσει να κρύβεται και να κοροϊδεύει 2.400 οικογένειες.  Αυτός ο εμπαιγμός και αυτή η ανηθικότητα σταματούν εδώ!».

«Αν εσείς από τις καρέκλες των ζεστών πολιτικών σας γραφείων έχετε αποφασίσει να θυσιάσετε τις οικογένειες μας και να καταστρέψετε και να διασύρετε τη χώρα, μάθετε ότι εμείς, από τα υγρά υπόγεια των Μεταλλείων Χαλκιδικής θα μείνουμε αξιοπρεπείς και θα την κρατήσουμε ψηλά με την προοπτική που της αξίζει! Έχουμε αποδείξει ότι ξέρουμε από αγώνες και θα αγωνιστούμε μέχρι τέλους!», καταλήγουν τα Σωματεία Εργαζομένων στα Μεταλλεία Κασσάνδρας.

Το μεσημέρι έγινε γνωστό ότι η Eldorado Gold παγώνει την επένδυσή της στο εργοτάξιο στις Σκουριές.

Η εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός» και σωματεία εργαζομένων κατέθεσαν νέες προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά του υπουργού Περιβάλλοντος Γιώργου Σταθάκη, σχετικά με τη χορήγηση αδειών εγκαταστάσεων στις Σκουριές Κασσάνδρας Χαλκιδικής.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή