Νέες προσφυγές της «Ελληνικός Χρυσός» κατά Γ. Σταθάκη - Στο ΣτΕ προσέφυγαν και εργαζόμενοι

Πέμπτη, 09 Νοεμβρίου 2017 18:11
UPD:18:26
EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Νέες προσφυγές κατά του υπουργού Περιβάλλοντος Γ. Σταθάκη κατέθεσαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας η εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός» και σωματεία εργαζομένων, σχετικά με τη χορήγηση αδειών εγκαταστάσεων στις Σκουριές Κασσάνδρας Χαλκιδικής.

Πριν από δύο ημέρες, η εταιρεία είχε καταθέσει την πρώτη αίτηση του νέου κύκλου δικαστικών διεκδικήσεών της στο ΣτΕ, ζητώντας να ακυρωθεί ως παράνομη η άρνηση, όπως τόνιζε, του υπουργού Περιβάλλοντος, να αποφανθεί επί του αιτήματος που είχε υποβάλει τον περασμένο Μάρτιο για χορήγηση παράτασης ενός έτους, της άδειας εγκατάστασης μηχανολογικού εξοπλισμού των βοηθητικών εγκαταστάσεων και υποδομών εξυπηρέτησής της στις μεταλλευτικές εγκαταστάσεις, στις Σκουριές Κασσάνδρας Χαλκιδικής. Η παλαιά άδεια έληξε στις 24.3.2017.

Η εν λόγω άδεια εγκατάστασης, αφορά, μεταξύ άλλων, το παρασκευαστήριο σκυροδέματος, την εγκατάσταση ανεμιστήρων για τον αερισμό της στοάς του υπόγειου μεταλλείου και τις εγκαταστάσεις ηλεκτροδότησης. Δηλαδή, εγκαταστάσεις αναγκαίες για την λειτουργία του όλου έργου.

Σήμερα, κατέθεσε νέες αιτήσεις, με τις οποίες ζητεί να ακυρωθεί ως παράνομη η άρνηση, όπως επισημαίνει, του υπουργού Περιβάλλοντος να χορηγήσει, αφενός, διετή παράταση της άδειας εγκατάστασης ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού της μονάδας εμπλουτισμού Σκουριών και αφετέρου να χορηγήσει για το ίδιο έργο συμπληρωματική-τροποποιητική άδεια εγκατάστασης.

Στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο προσέφυγαν ακόμη: 1) το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Χαλκιδικής, 2) η συνδικαλιστική επαγγελματική οργάνωση των εργατοτεχνιτών και υπαλλήλων της εταιρείας ΑΚΤΩΡ-ΑΤΕ Ελληνικός Χρυσός και 3) το Σωματείο Μεταλλωρύχων Υπογείων Στοών Μεταλλείων Κασσάνδρας Χαλκιδικής.

Τα σωματεία προσέφυγαν για το θέμα της παράτασης ενός έτους, της άδειας στάσης μηχανολογικού εξοπλισμού των βοηθητικών εγκαταστάσεων.

Το μεσημέρι έγινε γνωστό ότι η Eldorado Gold παγώνει την επένδυσή της στο εργοτάξιο στις Σκουριές.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή