Μ. Σταθόπουλος: Βασικό κριτήριο είναι κατά πόσο ο έγκλειστος έχει δώσει δείγματα μετάνοιας

Πέμπτη, 09 Νοεμβρίου 2017 13:36
UPD:13:40
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

O πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Σταθόπουλος

A- A A+

Την εκτίμηση ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας είναι επικίνδυνος αν συνεχίζει να έχει την ίδια εγκληματική νοοτροπία εκφράζει ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Σταθόπουλος τονίζοντας ότι βασικό κριτήριο είναι η συμπεριφορά του εγκλείστου και κατά πόσο έχει δώσει κάποια δείγματα μετάνοιας για την εγκληματική δραστηριότητα.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 989 σημείωσε ότι «το γράμμα του νόμου δεν λέει ότι πρέπει οπωσδήποτε να παίρνουν άδεια από την φυλακή οι φυλακισμένοι. Λέει ότι έχουν δικαίωμα να ζητήσουν και θα κριθεί από τις αρμόδιες αρχές αν θα δώσουν την άδεια ή όχι. Δεν είναι υποχρεωμένοι να δώσουν την άδεια».

«Ο Κουφοντίνας με την εγκληματική του δραστηριότητα δεν προσέβαλε μόνο τις ανθρώπινες ζωές εκείνων τους οποίους δολοφόνησε, νομίζω ήταν 11 οι ανθρωποκτονίες που τον βαραίνουν αλλά η συμπεριφορά του ήταν από τις απεχθέστερες των τελευταίων δεκαετιών.  Αν δεν έχεις δώσει δείγματα ότι καταλαβαίνεις ότι έχεις προσβάλει την κοινωνία, συνεχίζεις να είσαι επικίνδυνος. Το μόνο που θα μπορούσα να δεχτώ είναι να του δοθεί άδεια με παρακολούθηση.  Γιατί αν συνεχίζει να έχει την ίδια εγκληματική νοοτροπία, είναι επικίνδυνος» σχολίασε.

Αναρωτήθηκε και για το σκεπτικό της απόφασης το οποίο δεν έχει γίνει γνωστό.

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή