Εξαρθρώθηκε σπείρα που διακινούσε κάνναβη σε μαθητές

Τετάρτη, 08 Νοεμβρίου 2017 09:41
UPD:09:43
Eurokinissi/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Συνελήφθησαν στην Αθήνα, τον Βύρωνα και το Παγκράτι οκτώ Αλβανοί και δύο Έλληνες, ηλικίας από 18 έως 26 ετών, ενώ αναζητούνται δύο Αλβανοί συνεργοί τους.

Πολυμελής εγκληματική ομάδα που διακινούσε ακατέργαστη κάνναβη, ακόμα και σε μαθητές γυμνασίων - λυκείων, στις περιοχές Ζωγράφου, Καισαριανής, Βύρωνα και Παγκρατίου, εξαρθρώθηκε από την υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών.

Ειδικότερα, συνελήφθησαν στην Αθήνα, τον Βύρωνα και το Παγκράτι οκτώ Αλβανοί και δύο Έλληνες, ηλικίας από 18 έως 26 ετών, ενώ αναζητούνται δύο Αλβανοί συνεργοί τους.

Η αστυνομία διαπίστωσε ότι η τιμή πώλησης της ακατέργαστης κάνναβης κυμαινόταν από πέντε έως οκτώ ευρώ το γραμμάριο.

Οι δύο Αλβανοί, ηλικίας 24 και 26 ετών, είχαν αρχηγικό ρόλο και συγκεκριμένα παραλάμβαναν ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης που εισάγονταν από την Αλβανία και τις αποθήκευαν προσωρινά στην οικία του 26χρονου. Στη συνέχεια, τις διέθεταν στα υπόλοιπα μέλη του κυκλώματος, τα οποία αναλάμβαναν την τελική παράδοσή τους στους χρήστες.

Για τις επικοινωνίες τους οι δράστες χρησιμοποιούσαν κινητά τηλέφωνα, καταχωρημένα σε άγνωστα ονόματα ενώ για τις μετακινήσεις τους είχαν οχήματα προσώπων του περιβάλλοντός τους.

Το τελευταίο τρίμηνο η σπείρα διακίνησε περίπου 12,5 κιλά ακατέργαστης κάνναβης, με χρηματικό όφελος άνω των 100.000 ευρώ.

Από τις κατ' οίκον έρευνες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 1,5 κιλού, 8.000 ευρώ, ένα πιστόλι με αμπούλες αερίου και 12κινητά τηλέφωνα. Επίσης, κατασχέθηκαν τρία αυτοκίνητα και μία μοτοσικλέτα, ως μέσα μεταφοράς.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε στον ανακριτή.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή