Γ. Μανιάτης: Πρώτο μέλημα η μεγάλη προσέλευση στις εκλογές της Κεντροαριστεράς

Δευτέρα, 06 Νοεμβρίου 2017 10:34
UPD:10:35
EUROKINISSI/ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

«Το πρώτο μέλημα όλων μας είναι -και πρέπει να είναι- να έλθουν όσο τον δυνατόν περισσότεροι πολίτες να μας τιμήσουν με την ψήφο τους και την παρουσία τους» δήλωσε ο υποψήφιος για την ηγεσία του νέου πολιτικού φορέα της Κεντροαριστεράς, Γιάννης Μανιάτης, στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 FM».

«Θέλω να απευθύνω ένα κάλεσμα σε όλους τους πολίτες να έλθουν γι αυτήν την ιστορική σελίδα, που θέλουμε να γυρίσουμε, για να αλλάξει το μέλλον και της παράταξης και της πατρίδας μας, να μας τιμήσουν, ώστε να σταλεί το μήνυμα της προσπάθειας που κάνουμε» επισήμανε ο κ. Μανιάτης, προσθέτοντας ότι «όσοι περισσότεροι πολίτες τιμήσουν με την παρουσία τους, τόσο πιο δύσκολο θα είναι, για οποιονδήποτε διανοηθεί να διασπάσει την ενότητα του χώρου, να το κάνει πράξη».

Σε ό,τι αφορά την επόμενη μέρα της εκλογικής διαδικασίας υπογράμμισε ότι «η ενότητα αποτελεί το μεγάλο διακύβευμα κι εδώ τίθεται το θέμα της ενοποίησης και της ενότητας των κοινοβουλευτικών ομάδων». «Το τονίζω εδώ και 1,5 χρόνο, σε όλες μου τις δηλώσεις, ότι είναι απαραίτητο να πάψουμε πια να λειτουργούμε αποσπασματικά και μεμονωμένα. Να στείλουμε το μήνυμα ότι εκλέγουμε νέο αρχηγό, διαμορφώνουμε νέο κόμμα και ενοποιούμε μία κοινοβουλευτική ομάδα. Πρέπει να είναι καθαρό το μήνυμα που θα στείλουμε στους πολίτες. Είναι εύκολες δικαιολογίες, ότι δήθεν θα μπορούν να μιλούν δύο αρχηγοί, δύο φορές κ.λπ.. Χρειάζεται μία πολύ καθαρή πολιτική τοποθέτηση» ανέφερε.

Ερωτηθείς, εάν ο νέος φορέας που θα δημιουργηθεί, θα πρέπει να αναζητήσει μετεκλογικές συνεργασίες σημείωσε ότι «το διακύβευμα δεν είναι αν θα γίνει αυτή η παράταξη συμπλήρωμα του ενός ή του άλλου». «Θα γίνουμε η παράταξη που θα διαμορφώσει το αυριανό παραγωγικό μοντέλο της Ελλάδας, που ξεπερνά την κρίση και διαμορφώνει το πλαίσιο για την Ελλάδα του αύριο. Πάνω στο δικό μας πλαίσιο μπορούν να συμφωνήσουν ή να διαφωνήσουν ο Αλέξης Τσίπρας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης» επισήμανε και πρόσθεσε: «Το κορυφαίο μήνυμα και ο στόχος που έχουμε όλοι μας είναι να κάνουμε τη μεγάλη ανατροπή. Μία μεγάλη ανατροπή στην παράταξή μας, ώστε να ξεπεράσουμε τη στασιμότητα του 7% και μια μεγάλη ανατροπή στο πολιτικό σκηνικό της χώρας, έτσι ώστε το μεγάλο ποσοστό απογοητευμένων ψηφοφόρων από τον ΣΥΡΙΖΑ να μην οδεύσει προς τη συντηρητική Ν.Δ., αλλά να εκφράσουμε εμείς αυτό που πραγματικά είναι η προοδευτική παράταξη».

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή