Γ. Μουζάλας: Απόλυτη καταδίκη της ρατσιστικής επίθεσης στο σπίτι του Αμίρ

Παρασκευή, 03 Νοεμβρίου 2017 18:22
UPD:19:26
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Την «ομόθυμη και έμπρακτη απομόνωση και περιθωριοποίηση κάθε μισαλλόδοξου και ρατσιστικού στοιχείου από το σύνολο της κοινωνίας» ζητεί ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, σε ανακοίνωσή του με αφορμή την επίθεση στο σπίτι του 11χρονου Αμίρ στη Δάφνη, ο οποίος, ενώ είχε κληρωθεί σημαιοφόρος για την παρέλαση την 28η Οκτωβρίου, τελικά κράτησε την ταμπέλα του σχολείου του.

Όπως τονίζει ο κ. Μουζάλας, «η απόλυτη καταδίκη αθλιοτήτων σαν τη σημερινή ρατσιστική επίθεση στο σπίτι του αγοριού στη Δάφνη και η αμέριστη συμπαράσταση προς τα θύματα μαζί με τις απαραίτητες ενέργειες για τον εντοπισμό των δραστών και την απόδοση δικαιοσύνης, αποτελούν την αυτονόητη ελάχιστη συνδρομή της Πολιτείας στους πρόσφυγες και μετανάστες φιλοξενούμενούς μας».

Αποτροπιασμό εξέφρασε και το υπουργείο Παιδείας, ζητώντας παράλληλα από τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε οι υπαίτιοι, «όποιοι κι αν είναι και από όπου κι αν προέρχονται, να εντοπιστούν και να υποστούν τις συνέπειες της πράξης τους».

Διεμήνυσε μάλιστα ότι η ελληνική Πολιτεία δεν δείχνει καμία ανοχή σε ρατσιστικές και φασιστικές πρακτικές, τονίζοντας πως ο Αμίρ και κάθε άλλος μαθητής και μαθήτρια θα πρέπει να νιώθει ασφαλής και ισότιμο μέλος του σχολείου του, της πόλης του, της χώρας στην οποία ζει.

Παράλληλα υπενθύμιζει ότι το Υπουργείο έχει ζητήσει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης στο σχολείο που φοιτά ο μαθητής, προκειμένου να διαπιστωθεί γιατί ο 11χρονος δεν κράτησε τη σημαία κατά την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, παρότι είχε κληρωθεί.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή