Κυρ. Μητσοτάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ πλήττει τους πιο αδύναμους

Τετάρτη, 01 Νοεμβρίου 2017 19:48
UPD:02/11/2017 08:24
Eurokinissi/ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΚΟΛΑΣ
A- A A+

Ο ΣΥΡΙΖΑ «επιτρέπει να δοκιμάζεται η αξιοπρέπεια των ανθρώπων, είτε στις ουρές των νοσοκομείων, είτε στις ουρές του μετρό», δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, καταλογίζοντας στην Κουμουνδούρου ότι «πλήττει τους πιο αδύναμους και κάνει τους φτωχούς, φτωχότερους».

Μιλώντας στο 3ο Προσυνέδριο της Ν.Δ. στα Ιωάννινα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επανέλαβε ότι η Ν.Δ. θα μειώσει τις εργοδοτικές εισφορές, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι μειώνει τα εισοδήματα, αυξάνει τους φόρους, καθώς και ότι κόβει το επίδομα πετρελαίου και το ΕΚΑΣ. 

Είπε επίσης πως, όταν θεσμοθετήθηκε για πρώτη φορά η ενσωμάτωση των βασικών επιδομάτων σε ένα ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα με πόρους ΕΣΠΑ, ο ΣΥΡΙΖΑ το καταψήφισε.

ΝΈΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑ

«Δεν θέλουμε ανθρώπους εξαρτημένους απο επιδόματα. Θέλουμε ανθρώπους που θα πάρουν ξανά την ζωή τους στα χέρια τους», υπογράμμισε.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επεσήμανε ότι «είμαστε ξεκάθαροι: 1.000 ευρώ αφορολόγητο για το πρώτο παιδί, 2.000 ευρώ για το δεύτερο, για όλες τις οικογένειες».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ανέφερε ότι ο αντικαπνιστικός νόμος θα εφαρμοστεί. «Δεν μπορεί να είμαστε η μόνη χώρα που δεν μπορεί να εφαρμόσει έναν σοβαρό αντικαπνιστικό νόμο», τόνισε.

Δεσμέυτηκε, δε, ότι τα φάρμακα στους καρκινοπαθείς και τους ανθρώπους με χρόνιες ασθένειες θα παραδίδονται στα σπίτια τους.

Συνεχίζοντας τις αναφορές του στον τομέα της υγείας, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι δεν πρόκειται να ανεχτεί «στις διοικήσεις των νοσοκομείων να τοποθετούνται αποτυχημένοι πολιτευτές που αναζητούν μια αργομισθία στο Δημόσιο».

Είπε εξάλλου ότι κεντρική δέσμευση της Ν.Δ. είναι «να υλοποιηθεί επιτέλους ο ηλεκτρονικός φάκελος ασθενή, ώστε να γνωρίζουν όλοι το πραγματικό ιατρικό του προφίλ».

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή