Απεργούν Τετάρτη και Πέμπτη οι συμβασιούχοι της Υπηρεσίας Ασύλου

Τρίτη, 31 Οκτωβρίου 2017 11:59
UPD:12:01
EUROKINISSI/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ
A- A A+

Σαρανταοκτάωρη απεργία προκήρυξαν οι συμβασιούχοι της Υπηρεσίας Ασύλου, για την Τετάρτη και την Πέμπτη, κάνοντας λόγο για κίνδυνο ομαδικής απόλυσης περίπου 100 ατόμων. 

Όπως αναφέρει το Σωματείο Εργαζομένων Συμβασιούχων της Υπηρεσίας Ασύλου, σε σχετική ανακοίνωσή του, οι 100 συμβασιούχοι κινδυνεύουν να μείνουν άνεργοι από τις αρχές του επόμενου έτους, καθώς το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής τούς ενημέρωσε ότι «δεν πρόκειται να ανανεωθούν οι συμβάσεις τους και στην επικείμενη προκήρυξη για προσωπικό ορισμένου χρόνου υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να αποκλειστούν με την προβολή του τρίμηνου κωλύματος».

Το σωματείο υποστηρίζει ότι «ο ενδεχόμενος αποκλεισμός του υπάρχοντος προσωπικού από τις νέες προσλήψεις της Υπηρεσίας Ασύλου πρακτικά θα σημάνει ομαδική απόλυση, η οποία δεν θα είναι μόνο άδικη και βλαπτική για τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες που θα χάσουν την εργασία τους, αλλά θα οδηγήσει μαθηματικά στην υπολειτουργία της Υπηρεσίας, με συνέπεια την επιβάρυνση του παλαιότερου έμπειρου προσωπικού και σε ακόμη μεγαλύτερες καθυστερήσεις στη διεκπεραίωση των συσσωρευμένων υποθέσεων».

Το σωματείο ζητά τη σταθερή και συνεχή εργασία για όλους τους συμβασιούχους, την άμεση καταβολή της μισθοδοσίας Σεπτεμβρίου, την ομαλοποίηση των πληρωμών των συμβασιούχων και τις πλήρεις αποδοχές τους σε περίπτωση ασθένειας. Προειδοποιεί δε για περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Οι συμβασιούχοι θα πραγματοποιήσουν παραστάσεις διαμαρτυρίας αύριο, στις 9 το πρωί στο Περιφερειακό Γραφείο Ασύλου του Αλίμου, την Πέμπτη, στις 10 το πρωί, στον προαύλιο χώρο της Κεντρικής Υπηρεσίας Ασύλου και την ίδια μέρα, στις 12 το μεσημέρι, στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ στη συνέχεια θα ζητήσουν και συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου.

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή