ΔΗ.ΣΥ. για συντάξεις χηρείας: Νομίζουν ότι με ψίχουλα θα λύσουν το πρόβλημα

Παρασκευή, 27 Οκτωβρίου 2017 13:46
UPD:13:47
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Η κ. Χριστοφιλοπούλου χαρακτηρίζει «απογοητευτικές» τις πληροφορίες για τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές σχετικά με τις συντάξεις χηρείας. 

Να άρει «την αδικία» και «να επαναφέρει τις συντάξεις χηρείας στο προϊσχύον καθεστώς» καλεί την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας η υπεύθυνη Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Υγείας της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Η κ. Χριστοφιλοπούλου χαρακτηρίζει «απογοητευτικές» τις πληροφορίες για τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές σχετικά με τις συντάξεις χηρείας. «Με τον αντιασφαλιστικό και άδικο νόμο Κατρούγκαλου η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δέχθηκε αυτό που όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν απορρίψει. Την απαίτηση των δανειστών να πετσοκοπούν οι συντάξεις χηρείας(στο 50%). Τώρα, αφού, υποτίθεται, διαπραγματεύθηκαν επιβάλουν πλαφόν και θα τις 'αυξήσουν' στα 360 ευρώ» σημειώνει.

Επισημαίνει ακόμη πως «οι χήρες και οι χήροι, που τις τελευταίες ημέρες βρίσκονται έξω από το υπουργείο Εργασίας, ως έσχατη εκδήλωση της διαμαρτυρίας τους, δεν αξίζουν την απαξίωση που τους επιφύλαξε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ» και απευθυνόμενη στην κυβέρνηση διερωτάται: «Νομίζουν ότι με ψίχουλα και ελεημοσύνη θα λύσουν το πρόβλημα που δημιούργησαν;».

Υπενθυμίζει τέλος ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη με τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή και που απέρριψε η κ. Αχτσιόγλου, πρότεινε την επαναφορά της προηγούμενης ρύθμισης: η σύνταξη χηρείας να ανέρχεται στο 70% της σύνταξης του θανόντος και να αρθεί η αναστολή ή η διακοπή χορήγησής της βάσει ηλικίας.

 

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή