Τσεχία: Διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον Μπάμπις θα δώσει ο Ζέμαν

Δευτέρα, 23 Οκτωβρίου 2017 18:08
UPD:18:15
EPA/MARTIN DIVISEK

Ο νεοεκλεγείς Αντρέι Μπάμπις, μετά τη συνάντησή του με τον Τσέχο πρόεδρο Μίλος Ζέμαν. Το κεντρώο - κεντροδεξιό, κατά βάση πολυσυλλεκτικό κόμμα του δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία Αντρέι Μπάμπις εξασφάλισε το 29,6% στις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν το Σαββατοκύριακο.

Ο πρόεδρος της Τσεχίας Μίλος Ζέμαν θα αναθέσει στο νικητή των εκλογών Αντρέι Μπάμπις την επόμενη εβδομάδα να ηγηθεί των συνομιλιών για τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης της χώρας, δήλωσε ο Μπάμπις, μετά τη συνάντηση που είχε με τον επικεφαλής του τσεχικού κράτους.

Όπως προτάσσει η παράδοση, ο πρόεδρος αναθέτει στον ηγέτη του κόμματος που επικράτησε στις εκλογές να ηγηθεί των συνομιλιών για τον σχηματισμό κυβέρνησης προτού ορίσει επίσημα τον νέο πρωθυπουργό.

Το κεντρώο - κεντροδεξιό, κατά βάση πολυσυλλεκτικό κόμμα του δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία Αντρέι Μπάμπις εξασφάλισε το 29,6% στις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν το Σαββατοκύριακο, ωστόσο ενδέχεται να δυσκολευτεί να βρει πρόθυμους εταίρους εξαιτίας των κατηγοριών για απάτη που εκκρεμούν σε βάρος του κ. Μπάμπις. Ο επιχειρηματίας αρνείται τις κατηγορίες.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή