Νέα εποχή στα ηλεκτρονικά μέσω μετάλλου σε υγρή μορφή

Δευτέρα, 23 Οκτωβρίου 2017 13:23
RMIT University
A- A A+

Ερευνητές του RMIT University στην Αυστραλία χρησιμοποίησαν μέταλλο σε υγρή μορφή για να δημιουργήσουν δισδιάστατα υλικά με πάχος λίγων μόλις ατόμων,όμοια των οποίων δεν έχουν εμφανιστεί ξανά στη φύση.

Το επίτευγμα αυτό,όπως σημειώνεται σε ανάρτηση στη σελίδα με τα νέα του πανεπιστημίου,δεν θα φέρει επανάσταση μόνο στη χημεία,αλλά αναμένεται να αλλάξει τα δεδομένα και σε τομείς όπως η αποθήκευση δεδομένων,ανοίγοντας επίσης και τον δρόμο για ταχύτερες ηλεκτρονικές συσκευές.

Αυτό που έκαναν οι επιστήμονες ήταν να διαλύσουν μέταλλα σε υγροποιημένο μέταλλο,δημιουργώντας πολύ λεπτά στρώματα οξειδίου,που δεν υπήρχαν προηγουμένως ως διαστρωματωμένες δομές/διατάξεις και που μπορούν εύκολα να "ξεφλουδιστούν".

CHRIS CASSELLA/RMIT UNIVERSITY

Τα στρώματα αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως τμήματα ημιαγωγών σε σύγχρονες ηλεκτρονικές συσκευές.Όσο πιο λεπτό είναι το στρώμα,τόσο ταχύτερα τα ηλεκτρονικά,ενώ επίσης μικρότερα στρώματα συνεπάγονται και μικρότερη κατανάλωση ενέργειας.Σημειώνεται πως,μεταξύ άλλων,τέτοια στρώματα χρησιμοποιούνται και στις οθόνες αφής κινητών και tablets.

Η όλη διαδικασία,σύμφωνα με τους ερευνητές,είναι ιδιαίτερα απλή και φθηνή-σε σημείο που δεν απαιτούνται καν ιδιαίτερες επιστημονικές γνώσεις.

Προτεινόμενα για εσάς