Αιχμηρός ο Ν. Φίλης για τη συμφωνία αναβάθμισης των F-16

Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου 2017 14:47
UPD:14:50
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

Ο κ. Φίλης διερωτήθηκε πάντως αν «σε καιρούς δύσκολους για τη χώρα μας, μπορούμε να αγοράσουμε αυτά τα όπλα» και «αν τα έχουμε ανάγκη» και αν «είναι η φθηνότερη δυνατή επιλογή εξοπλισμών».

«Το κόστος για τη συμφωνία για τα F-16 το μάθαμε από τα χείλη του Τραμπ» δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό 24/7 ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης.

Κατά τον κ. Φίλη, η επίσκεψη Τσίπρα στις ΗΠΑ ήταν επωφελής για την Ελλάδα, αφού «ο Τραμπ ρητορικά έστω αναγνώρισε την ανάγκη να ρυθμιστεί το χρέος και υποσχέθηκε ότι θα υπάρξει ένα συμβούλιο υπουργών προκειμένου να συζητηθούν επενδύσεις για την Ελλάδα».

«Άρα λοιπόν», πρόσθεσε, «έχει ένα στοιχείο στήριξης. Βεβαίως είναι μια στήριξη με ανταλλάγματα. Και τα ανταλλάγματα σε πρώτη φάση από ό,τι βλέπουμε είναι τα εξοπλιστικά».

Στο σημείο αυτό ο κ. Φίλης διερωτήθηκε πάντως αν «σε καιρούς δύσκολους για τη χώρα μας, μπορούμε να αγοράσουμε αυτά τα όπλα» και «αν τα έχουμε ανάγκη» και αν «είναι η φθηνότερη δυνατή επιλογή εξοπλισμών».

«Όλα αυτά πρέπει να τα κουβεντιάσουμε, δεν είναι μια εύκολη απόφαση και σίγουρα δεν είναι μια απόφαση που πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο μικροκομματικής αντιπαράθεσης. Χρειάζεται μια εθνική ευθύνη. Και σκέφτομαι ότι δίνουμε 2,4 εκατ. δολάρια ως οροφή, λέει, για να πάρουμε ανταλλακτικά την ίδια ώρα που δεν έχουμε ανταλλακτικά για τα ασθενοφόρα και πυροσβεστικά», κατέληξε. 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή