Ένταση πριν την έναρξη της παράστασης «Η ώρα του Διαβόλου»

Στο θέατρο Αριστοτέλειον
Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου 2017 18:38
UPD:20/10/2017 02:22

Επεισοδιακή ήταν η ατμόσφαιρα πριν την χθεσινή έναρξη της παράστασης «Η ώρα του Διαβόλου», του Φερνάντο Πεσσόα, στην οποία πρωταγωνιστούν ο Γιώργος Χρανιώτης και η Ευγενία Σαμαρά, καθώς έξω από το θέατρο Αριστοτέλειον, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, δημιουργήθηκε ένταση.

Περίπου πενήντα άτομα συγκεντρώθηκαν, το βράδυ της Τετάρτης, έξω από το θέατρο, απέναντι από το Λευκό Πύργο και, κρατώντας ελληνικές σημαίες και εκκλησιαστικές εικόνες, φώναζαν συνθήματα  κατά της παράστασης, την οποία και επιχείρησαν να διακόψουν. Η κατάσταση εκτονώθηκε και, γύρω στις 9 το βράδυ, η παράσταση ξεκίνησε.

«Γυρνάμε σε μεσαιωνικές πρακτικές και πλέον δεν μου φαίνεται αστείο, διότι έμαθα ότι κάποιοι δεν ήρθαν στην παράσταση επειδή φοβήθηκαν τις παραθρησκευτικές και εθνικιστικές οργανώσεις, που ήταν έξω από το θέατρο», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Γιώργος Χρανιώτης.

Ένταση και την Πέμπτη

Ένταση επικράτησε έξω από το θέατρο Αριστοτέλειον για δεύτερη ημέρα, και την Πέμπτη, όταν μικρός αριθμός ατόμων κρατώντας σταυρούς στα χέρια και μαύρες σημαίες με συνθήματα συγκεντρώθηκαν έξω από κτήριο για να διαμαρτυρηθούν για την παράσταση «Η ώρα του Διαβόλου» που είναι βασισμένη στο ομώνυμο κείμενο του Φερνάρντο Πεσσόα.

Οι διαδηλωτές αποδοκίμασαν άτομα που έσπευσαν να δουν την παράσταση και φώναξαν συνθήματα, ενώ ήρθαν στα χέρια με τις αστυνομικές δυνάμεις που προσπαθούσαν να τους απωθήσουν. Ακολούθησαν τρεις προσαγωγές και ολιγόλεπτος αποκλεισμός από τους διαδηλωτές του ενός ρεύματος της λεωφ. Νίκης, μπροστά από τον Λευκό Πύργο.
 

Προτεινόμενα για εσάς

Βρείτε τι παίζει κοντά σας

Βρείτε στο χάρτη τα πλησιέστερα σημεία (σινεμά, θέατρα, εστιατόρια και νυχτερινά κέντρα) που σας ενδιαφέρουν.

Δημοφιλή