Φώφη Γεννηματά: Κριτική στην κυβέρνηση για τις περικοπές στην κοινωνική πολιτική

Τρίτη, 17 Οκτωβρίου 2017 13:59
UPD:14:02
INTIME NEWS/ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ

Κριτική στην κυβέρνηση για τις περικοπές στην κοινωνική πολιτική άσκησε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, σε δηλώσεις της μετά από επίσκεψη που πραγματοποίησε στη Λέσχη Φιλίας Κολοκυνθούς.

«Τέσσερα εκατομμύρια περίπου Έλληνες βρίσκονται αντιμέτωποι με τον κίνδυνο της φτώχειας και η κυβέρνηση εξακολουθεί να κάνει περικοπές στην κοινωνική πολιτική. Περικοπές στο ΕΚΑΣ, στα οικογενειακά επιδόματα, το επίδομα θέρμανσης, την στήριξη των ανέργων» ανέφερε η κ. Γεννηματά.

Από την άλλη μεριά, πρόσθεσε, «ακούσαμε τον κ. Μητσοτάκη να λέει ότι περίπου οι ανισότητες είναι φυσικό φαινόμενο, ότι πρέπει να συνηθίσουμε να ζούμε με αυτές και μιλά για δραστικές περικοπές στο δημόσιο τομέα, άρα και στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής».

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης σημείωσε ότι «για την Κεντροαριστερά, ο άνθρωπος είναι  στο επίκεντρο της πολιτικής μας» και υπενθύμισε την πρόταση που έχει καταθέσει το κόμμα της «για πραγματική αλληλεγγύη και κοινωνική προστασία σε αυτούς που έχουν ανάγκη». «Με το Σχέδιο Ελλάδα μπορούμε να βγάλουμε την Ελλάδα με ασφάλεια από την κρίση και να συμφωνήσουμε με τους εταίρους μας για αλλαγή στο στόχο για πρωτογενή πλεονάσματα από 3,5% στο 2% του ΑΕΠ. Έτσι  ώστε να μπορέσουμε να στηρίξουμε πραγματικά αυτούς που έχουν ανάγκη και να πυροδοτήσουμε την ανάπτυξη για να βγούμε οριστικά από το αδιέξοδο και την κρίση» επισήμανε.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή